Ökoiskola mentorálás (ÉMR) - 2016. I. félév

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Tovább folytattuk a félévben a mentorálásunkat a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő ökoiskolákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat. Próbáltunk a korábban mentorált intézményeknél személyes mentorálást alkalmazni, illetve Miskolcon 2016. április 19.-én csoportos mentorálást is tartottunk.

2016 I. félévében 36 iskola személyes mentorálása történt meg, összesen pedig 105 iskolával kezdtünk mentori tevékenységbe.

Az iskolák számára a címpályázatban elsősorban a papír és elektronikus alapon beadandó dokumentumok körének tisztázása ill. az önértékelési táblázat megfelelő részletességű kitöltése okozta a legfőbb gondot. A mentorálás során e kérdésekkel foglalkoztunk a legtöbbet. Az időközben megjelent Ökoiskola címpályázatról szóló tájékoztatást is eljuttattuk az iskolák felé.

Az iskoláknál a leterheltséget érezzük. A többség pályázatokba fekteti plusz energiáit, az ÖI címpályázatnál mindenképp hiányzik az anyagi forrás jelentette motiváció. A címet elnyertek is várnák valamennyire, hogy legyen kapcsolattartás, egy kis külső támogatás.
 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg