Zöld Óvoda mentorálás (ÉAR) - 2016. I. félév

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Folytattuk a mentorálásunk a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő zöld óvodákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat.

A kommunikáció a már jól megszokott módon történt. Az előző félévben megkezdett stratégiát folytatva minden intézményt, amelyek mentorálása nem volt befejezett, telefonon kerestük fel, és ösztönöztük egy személyes mentornap időpontjának kitűzésére.

Minden olyan intézmény esetében kértük a találkozás időpontjának meghatározását, ahol ez még nem történt meg. Az intézmények részéről gyakran az a kérés érkezett, hogy a mentorálást az eddig jó bevált módszerrel, tehát emailben folytassuk. Őket kértük, hogy erről írásban nyilatkozzanak. Azon partnerek esetében, akik kifejezetten azt kérték, hogy levélben küldhessék a pályázatukat, az arra vonatkozó meglátásainkat annak átnézése után küldtük meg. Egyéni fejlesztési terveket is készítettünk. Az írásban történő segítségnyújtás részeként általánosan használható és egyénre szabott dokumentumokat is küldtünk.
Természetesen elsősorban megpróbáltunk a címmel nem rendelkező, vagy újra pályázat beadása előtt lévő intézményekre koncentrálni, de nem utasítottuk el a már címmel rendelkező intézményeket sem, hiszen ez a pályázat elveinek mondana ellent.

Minden partnerünknek küldünk hasznos segédanyagokat, tájékoztatást a módszertani újdonságokról, esetleg elérhető, a zöldítést elősegítő pályázatokról.
Jelenleg 102 intézmény esetében folyik, vagy folyt mentorálási tevékenységünk.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg