Zöld Óvoda képzés (ÉAR) - 2015. I. félév

A képzés időpontja: a képzés 2015. május 15-től 17-ig tartott. Két fő vendégelőadónk volt, Mondok Zsuzsa és Müllerné Nagy Krisztina. Ők a Humusz Szövetség közbenjárásával segítettek bennünket. A többi előadás lebonyolításában a régió megbízott környezeti nevelője vett részt.

Főbb témakörök (napi lebontásban):
Május 15.

 1. Képzésindítás
 2. A résztvevők saját intézményei környezeti nevelési tevékenységének rövid bemutatása hozott poszter vagy ppt segítségével.
 3. A fenntarthatóság pedagógiája, legújabb eredmények és módszerek
 4. A Natura 2000 Hálózat bemutatása
 5. A nap lezárása: milyen új ismereteket szereztek a résztvevők a témában illetve saját magukról: reflektív napló kitöltése.


Május 16.

 1. Ráhangolódás a 2. nap feladataira: Beszélgető kör: Hogy vagyunk? Hangulathoz illő mozdulat. Az előző nap átgondolása. A nap témájának felvezetése.
 2. A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása a zöld óvodai tevékenységekbe
 3. Zöld Óvoda fogalma
 4. Zöld Óvoda munkaterv készítése a Zöld Óvoda kritériumrendszer szellemében (az óvodai zöld tevékenységei, intézményi minőségbiztosítás, törvényi szabályozás).
 5. A nap lezárása: milyen új ismereteket szereztek a résztvevők a témában illetve saját magukról: reflektív napló kitöltése.Május 17.

 1. Ráhangolódás a 3. nap feladataira. Beszélgető kör: Hogy vagyunk? Hangulathoz illő kép kiválasztása. Az előző nap átgondolása. A nap témájának felvezetése.
 2. Zöld Óvoda munkaterv megvalósítása, intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek
 3. A továbbképzés lezárása, értékelése.

 

A képzésen részt vett 21 fő óvodapedagógus 16 intézményből. A résztvevők nagyon lelkesek voltak, a képzésen végig jó hangulat uralkodott.

 

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg