Zöld Óvoda Információs Nap (DDR) - 2015. II. félév

A félév során Baranya megyében, Pécsett tartottunk Információs Napot, 2015.08.27.-én, csütörtökön, 8:00-12:00 között, a Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájában (7623 Pécs, Köztársaság tér ½).
Az intézmény 2006 óta Zöld Óvoda, jelenleg az Örökös Zöld Óvoda címet viseli, illetve Bázisóvoda feladatokat is ellát.
A programhoz kapcsolódóan elkészítettük az információs nap forgatókönyvét, egyeztettünk az előadókkal és a helyszínt biztosító óvoda képviselőjével, valamint felkészültünk az előadásokra és előkészítettük a technikai feltételeket. Az információs napot telefonos megkereséssel, valamint meghívó kiküldésével hirdettük. A rendezvény ideje alatt ökotudatos büfét biztosítottunk.

Időpont: 2015.08.27. (csütörtök), 8:00-12:00 között

Helyszín: Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájában (7623 Pécs, Köztársaság tér ½)

A programon 17 intézményből 27 fő vett részt. Baranya, Somogy és Tolna megyéből is érkeztek óvónők.

Az információs nap programja:
8.00 - 8.30 A Pécsi Zöld Kör, a Zöld-Híd Alapítvány és a Zöld Óvoda támogató program bemutatása
8.30 - 9.30 Bemutatkozik a Dél-dunántúli régió Zöld Bázisóvodája: Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodája – Somogyiné Papp Éva, Zöld Óvoda munkaközösség vezető
9.30 - 10.00 Szünet, büfé
10.00 - 11.00 „Hogyan kezdjünk hozzá?” - A Zöld Óvoda pályázat kritériumrendszerének megismerése
11.00 - 11.30 „Hallassuk a hangunkat!” - A Zöld Óvoda pályázati kiírással és a támogató programmal kapcsolatos tapasztalatok, vélemények és javaslatok összegyűjtése.
11.30-12.00 A Natura2000 területek bemutatása

ddr zo 2015 II félév

A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

A DDR képviselői mellett a helyszínt biztosító intézmény két munkatársa Boczné Patcai Klára és Somogyiné Papp Éva vett részt előadóként, az intézményt járták körbe a résztvevőkkel, bemutatva a Zöld Óvoda címhez kapcsolódó fejlesztéseket.

A program a tervek szerint valósult meg, a szünetekben az óvónők igénybe vették az egyéni tanácsadást is. Az érdeklődők között volt, aki a közeli szeptemberi beadást tervezi, illetve voltak áprilisi beadást célul tűzők és még csak érdeklődők is.
Volt, aki kérte, találkozzunk személyesen a következő nevelési évben, látogassuk meg óvodájukat és beszéljünk a többi kolléganővel illetve a vezetővel is.

A rendezvény végig közvetlen, baráti hangulatban telt. Az értékelések alapján elmondható, hogy a résztvevők meg voltak elégedve a szervezéssel. Többen kiemelték az előadók felkészültségét, segítőkészségét és a rengeteg új információt, gyakorlati módszert, amit az előadások során hallhattak. Külön pozitívumként említették még a pályázattal kapcsolatos konkrét példákat, melyek segítségével a pályázati rendszer is érthetőbbé vált számukra.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg