Zöld Óvoda Információs Nap (DDR) - 2015. I. félév

Információs nap, összefoglaló:

A félév során Tolna megyében, Pakson tartottunk Információs Napot, 2015.04.14.-én, kedden, 8:00-12:00 között, a Paksi Hétszínvirág Óvoda Benedek Elek Tagóvodájában, mely 2008 óta viseli a Zöld Óvoda címet.

A programon 23 fő vett részt: 20 Tolna megyében dolgozó óvónő, a paksi Ökocsiga szervezet képviseletében Sáfrány Szilvia, valamint Lettnerné Berta Gabriella, környezeti nevelő és Borsós Zsófia, Zöld Óvoda szakérő.

 

Az információs nap programja a következőképpen alakult:
8.00 – 8.45 Bemutatkozik a Hétszínvirág Tagóvoda – Janterné Oláh Ilona tagóvoda vezető
8.45 – 9.30 A Zöld Óvoda támogató program, a Zöld – Híd Alapítvány és a Pécsi Zöld Kör bemutatása
9.30-10.00 Szünet, büfé
10.00 - 11.00 „Hogyan kezdjünk hozzá?” - A Zöld Óvoda pályázat kritériumrendszerének tanulmányozása, feldolgozása kiscsoportokban; Előadás a Natura2000 területekkel kapcsolatban
11.00-11.15 Szünet
11.15 - 11.45 „Hallassuk a hangunkat!” - A Zöld Óvoda pályázati kiírással és a támogató programmal kapcsolatos tapasztalatok, vélemények és javaslatok összegyűjtése
11.45 - 12.00 Bemutatkozik az Ökocsiga (Sáfrány Szilvia előadása) és az Öko Munkacsoport Alapítvány (Janterné Oláh Ilona előadása)

 

Az Ökoszertár bemutató a szünetekben valósult meg, az ökotudatos helyi termékeket kínáló büfé helyszínén mutatkozott be plakátokkal, kiállítási anyagokkal és szórólapokkal a pécsi székhelyű, de regionális működési területű Ökováros-Ökorégió Alapítvány és Zöld-Híd Alapítvány, valamint két paksi szervezet is: az Öko Munkacsoport Alapítvány és az Ökocsiga Játszóház. A két paksi szervezet képviselői, Jantnerné Oláh Ilona (Öko Munkacsoport Alapítvány) és Sáfrány Szilvia (Ökocsiga Játszóház) a program végén előadást is tartottak az óvónők számára.

A program során konferenciamappát adtunk a résztvevőknek, amely környezeti nevelési oktatási anyagokat tartalmazott, mindenki kapott egy „Óvodai környezeti nevelés „Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!” című kiadványt is, melyet a Zöld - Híd Alapítvány – az Ökoszertár egyik kiállítója- készített és ajánlott fel.

 

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg