Zöld Óvoda mentorálás (DAR) - 2016. I. félév

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Folytattuk a félévben a mentorálásunk a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő zöld óvodákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat.

Egyesületünk a 2016-os félévben első félévében 73 intézménnyel e-mailben és telefonon időpont egyeztetés céljából vette fel a kapcsolatot. A félévben 26 személyes mentoráláson volt egyesületünk adott intézményekben és 18 intézménnyel a képzés során megtörtént a személyes kapcsolat felvétel.

Zöld óvoda címet elutasító óvodák a következő okokra hivatkoztak
•leterheltség
•nem ösztönzi őket a pályázat, mivel egyébként is végzik a fenntarthatóságra való nevelést a gyerekek körében, de a cím több adminisztrációval jár.
•intézményükben egy fő profil működik, nem illeszkedik az arculathoz (pl. csak hagyományőrzés)
•a székhely csatlakozását várják.

E-mailes megkeresések során a címpályázat elbírálásával kapcsolatban merültek fel. Az intézményeket tájékoztattuk az elbírálás menetéről, a Zöldóvoda programról, a címpályázatról, és felajánlottuk a személyes mentorálás lehetőségét is. A mentorálást követően igény esetén megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat. A mentorálási naplókat és jegyzőkönyveket, jelenléti íveket vezettük, elkészítettük.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg