Zöld Óvoda képzés (NYDR) - 2016. II. félév

Júliusban kezdtük el szervezni a zödl óvoda koordinátorok részére szóló, térítésmentes akkreditált képzésünket. 2016. szeptember 10-12 között került sor a 30 órás akkreditált képzésre. Helyszínül a Kámoni Arborétumot választottuk (9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b)
A kiválasztás szempontja volt a megfelelő férőhely, a technikai felszereltség (vetítési lehetőség, WIFI), a megközelíthetőség, fogadókészség, Natura 2000 terület elérhetősége 
A meghirdetés után még nem látszott, hogy nagy az érdeklődés a képzés iránt. A nyári szünet vége felé kezdtek el betelni a helyek. A képzés végül 23 pedagógus részvételével kezdődött meg.

A képzés tematikája a következő volt:
1. nap
Ismerkedés, csapatépítő játékok
A fenntarthatóság pedagógiája-elméleti háttér, legújabb eredmények, módszerek
A Natura 2000 Hálózat bemutatása
2. nap
A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása a Zöld Óvoda tevékenységbe (óvodán kívüli és belüli tevékenységek)
Zöld Óvoda alapfogalmak
3. nap
Zöld Óvoda munkaterv készítése-intézményi minőségbiztosítás, jogszabályi háttér
Zöld Óvoda munkaterv megvalósítása-intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek
A továbbképzés lezárása, értékelés

Az zöld óvoda koordinátor-képzést a résztvevők összességében pozitívan értékelték. A résztvevők nem csalódtak a háromnapos rendezvényben. A képzésen kapott információk újszerűek voltak, az itt megszerzett tudást az óvodai gyakorlatban hasznosíthatónak találta. A képzésen alkalmazott módszereket megfelelőnek találták, az előírt követelményeket teljesíthetőnek ítélték. A képzők munkájával szinte teljes mértékben elégedettek voltak a résztvevők. Vendégelőadóink ezúttal is magas szintű szakmai tudásukkal, színvonalas előadásaikkal járultak hozzá képzésünk sikeréhez. Az arborétum, mint természeti környezet nagyon sokat adott hozzá a képzés színvonalához.

Mind a 23 résztvevő teljesítette a 90%-os részvételi arányt ill. elkészítette a reflektív naplót. Mind a 23 záródolgozat beérkezett, melyeknek értékelése megtörtént. Az elégedettségmérés alapján egy sikeres képzésen vagyunk túl. 

A képzés képei a Galériában megtekinthetők. Tovább >>

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg