Zöld Óvoda képzés (NYDR) - 2016. I. félév

Január hónap végén kezdtük el szervezni a Zöld Óvodai koordinátorok részére szóló, térítésmentes akkreditált képzésünket. Helyszínül a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karát választottuk (9022 Győr, Liszt Ferenc. u. 42.)
A kiválasztás szempontja volt még a megfelelő férőhely, a technikai felszereltség (vetítési lehetőség, WIFI), a megközelíthetőség, fogadókészség, Natura 2000 terület elérhetősége. Kapcsolatfelvétel az előadókkal, résztvevő szakértőkkel

E-mailben megküldtük a képzésre szóló felhívást a régió valamennyi óvodájának, illetve külön e-mailben tájékoztattuk a lehetőségről a partneradatbázisunkban szereplő intézményeket is.
Az online felületen regisztrálók számára jelentkezési lapot és résztvevői tájékoztatót küldtünk.

A meghirdetés után látszott, hogy nagy az érdeklődés a képzés iránt, ezért egy intézményből csak egy főt tudtunk fogadni. A képzésre előzetesen 25 óvodából közel 30 fő jelentkezett, ám később különféle indokok miatt sokan lemondták a részvételt. Így végül 18 óvoda 19 óvodapedagógusa vett részt a 2016. március 7. és 9. között megrendezett képzésen.

A képzés tematikája a következő volt:
1. nap
Ismerkedés, csapatépítő játékok
A fenntarthatóság pedagógiája-elméleti háttér, legújabb eredmények, módszerek
A Natura 2000 Hálózat bemutatása
2. nap
A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása a Zöld Óvoda tevékenységbe (óvodán kívüli és belüli tevékenységek)
Zöld Óvoda alapfogalmak
3. nap
Zöld Óvoda munkaterv készítése-intézményi minőségbiztosítás, jogszabályi háttér
Zöld Óvoda munkaterv megvalósítása-intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek
A továbbképzés lezárása, értékelés

Az zöld óvoda koordinátor-képzést a résztvevők összességében pozitívan értékelték. A résztvevők nem csalódtak a háromnapos rendezvényben. A képzésen kapott információk újszerűek voltak, az itt megszerzett tudást az óvodai gyakorlatban hasznosíthatónak találta. A képzésen alkalmazott módszereket megfelelőnek találták, az előírt követelményeket teljesíthetőnek ítélték. A képzők munkájával szinte teljes mértékben elégedettek voltak a résztvevők. Vendégelőadóink ezúttal is magas szintű szakmai tudásukkal, színvonalas előadásaikkal járultak hozzá képzésünk sikeréhez.

Mind a 19 résztvevő teljesítette a 90%-os részvételi arányt ill. elkészítette a reflektív naplót. Mind a 19 záródolgozat beérkezett, melyeknek értékelése megtörtént. Az elégedettségmérés alapján egy sikeres képzésen vagyunk túl.

A képzés képei a Galériában megtekinthetők. Tovább >>

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg