Ökoiskola képzés (NYDR) - 2016. II. félév

Júliusban kezdtük el szervezni az ökoiskolai koordinátorok részére szóló, térítésmentes akkreditált képzésünket. 2016. szeptember 10-12 között került sor a 30 órás akkreditált képzésre. Helyszínül a Kámoni Arborétumot választottuk (9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b)
A kiválasztás szempontja volt még a megfelelő férőhely, a technikai felszereltség (vetítési lehetőség, WIFI), a megközelíthetőség, fogadókészség, Natura 2000 terület elérhetősége 
A meghirdetés után még nem látszott, hogy nagy az érdeklődés a képzés iránt. A nyári szünet vége felé kezdtek el betelni a helyek. A képzés végül 25 pedagógus részvételével kezdődött meg.

A képzés tematikája a következő volt:
1. nap
Ismerkedés, csapatépítő játékok
A fenntarthatóság pedagógiája-elméleti háttér, legújabb eredmények, módszerek
A Natura 2000 Hálózat bemutatása

2. nap
A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása az Ökoiskola tevékenységbe (iskolán kívüli és belüli tevékenységek)
Ökoiskola alapfogalmak

3. nap
Ökoiskola munkaterv készítése-intézményi minőségbiztosítás, jogszabályi háttér
Ökoiskolai munkaterv megvalósítása-intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek

Az ökoiskolai koordinátor-képzést a résztvevők összességében pozitívan értékelték. A résztvevők számára a képzésen kapott információk újszerűek voltak, a továbbképzésen megszerzett tudást az iskolai gyakorlatban is teljes mértékben hasznosíthatónak ítélték. A képzésen alkalmazott módszereket és az előírt követelményeit mindenki teljesíthetőnek, megfelelőnek találták. A képzők munkájával, illetve a képzés szervezettségével is mindenki elégedett volt.
Mind a 21 résztvevő teljesítette a 90%-os részvételi arányt ill. elkészítette a reflektív naplót. Mind a 21 záródolgozat beérkezett, melyeknek értékelése megtörtént. Az elégedettségmérés alapján egy sikeres képzésen vagyunk túl. 

A képzés képei a Galériában találhatók. Tovább >>

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóm