Várpalota

Javaslatok Várpalota nulla hulladék tervéhez

Nullahulladék hír: 
0
A HuMuSz 2010-ben véglegesítette Várpalota nulla hulladék tervezéséhez készített javaslatcsomagját.
Várpalotán, 2010. szeptember 9-én az önkormányzati testületi ülésen dr. Munkácsy Béla előterjesztette az általa készített javaslatcsomagot Nulla Hulladék tervezéshez, Várpalota számára. A testület határozatban (257/2010.IX.09. képviselő-testületi határozat) rögzítette, hogy a javaslatcsomagot elviekben támogatja. A határozatban felkérte a város jegyzőjét, hogy a javaslatcsomagban foglaltakat a 2011. szeptemberében esedékes Hulladékgazdálkodási Terv felülvizsgálata során vegye figyelembe és ennek eredményét terjessze majd a testület elé.
Nullahulladék mintatelepülések: 

Szelektív hulladékgyűjtés Várpalotán és Pétfürdőn

Nullahulladék hír: 
0
Beszámoló a várpalotai házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési programról
A Várpalotai Közüzemi Kft., az Egészséges Várpalotaért Egyesülettel együttműködésben, Várpalota és Pétfürdő teljes területére kiterjesztette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert. A program részleteiről Helt Tamást, a Kft. igazgatóját kérdeztük.
Mi ösztönözte a szolgáltatót az új rendszer megvalósítására?
Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Komposztálj otthon

Nullahulladék hír: 
0
A ,,Komposztálj otthon" pályázat Várpalotán.
KEOP 6.2.0/A pályázaton a "Komposztáljunk otthon". Komposztálási Program Várpalotán projekttel a Várpalotai Közüzemi Kft. sikeresen pályázott, és támogatást (7 496 382,- Ft) nyert 203 család számára a komposztálási tevékenység bevezetésére! A pályázaton 203 család jutott térítésmentesen komposztládához, kesztyűhöz, komposztálódást elősegítő mikrobiológiai készítményhez.

A Várpalotai Közüzemi Kft. valamint a helyi Nulla Hulladék Program megvalósításában partner civil szervezet az Egészséges Palotáért Egyesület (epe) tavasszal lakossági komposztprogramba fogott. A közös cél természetesen az értékes zöld-javak kukától való eltérítése. Read more about Komposztálj otthon

Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Várpalota

Nullahulladék hír: 
0
Várpalota Nulla Hulladék mintatelepülés leírása.
A valamivel több, mint húszezer fő lakosú Várpalota Veszprém megye északi részén helyezkedik el a Bakony lábainál, közel mind Budapesthez, mind pedig Székesfehérvárhoz.

A város ipara a szénbányászatra épült, később ahogy ez a gazdasági ág megszűnt, sok más, hozzá kapcsolódó tevékenység is erre a sorsra jutott. Nagyobb előrelépés a városban kommunális szinten történt. Japán támogatásával megvalósult az ún. japán program, amelyben a iparfejlesztések káros hatásait igyekeztek felszámolni a lakosság érdekében. 1998 végére Várpalota város összes belterületi telkén elérhetővé vált az egészséges ivóvíz, a teljes körű csatornázottság, valamint az épületek teljes körű hőellátása vagy gázzal, vagy távhő-hőhordozóval. Read more about Várpalota

Nullahulladék mintatelepülések: