Komposztálj otthon

KEOP 6.2.0/A pályázaton a "Komposztáljunk otthon". Komposztálási Program Várpalotán projekttel a Várpalotai Közüzemi Kft. sikeresen pályázott, és támogatást (7 496 382,- Ft) nyert 203 család számára a komposztálási tevékenység bevezetésére! A pályázaton 203 család jutott térítésmentesen komposztládához, kesztyűhöz, komposztálódást elősegítő mikrobiológiai készítményhez.

A Várpalotai Közüzemi Kft. valamint a helyi Nulla Hulladék Program megvalósításában partner civil szervezet az Egészséges Palotáért Egyesület (epe) tavasszal lakossági komposztprogramba fogott. A közös cél természetesen az értékes zöld-javak kukától való eltérítése.

A résztvevő családok a ládák átvétele előtt komposztálással kapcsolatos képzésen vesznek részt, majd egy használati megállapodás aláírása után 3 évre használati jogot szereznek a ládák felett. A 3 év után a láda tulajdon joga a családra száll.  A komposztálásban egy olyan komposztmesteri csapat segíti a résztvevőket, akik mindannyian részt vettek egy a számukra tartott felkészítő képzésen,

Emellett 6 iskola, 46 osztálya, körülbelül 1300 gyerek, tájékoztató előadásokon vett részt. Ezeket a környezetvédelmi, osztályfőnöki órák-, illetve a legtöbb osztállyal jelentkező iskolában Zöld Nap keretein belül tartották meg.

Ide kattintva megtekinthető a komposztprogramról készült  videó

További információk:

http://vpkozuzem.hu/site/komposztalas

http://civilepe.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemi...

http://www.youtube.com/watch?v=81IBlblNDEQ


http://www.humusz.hu/node/6998