Környezetvédelmi kampány a Pumával - Marmo bemutatkozik

Az idei Volvo Ocean Race-en résztvevő Puma hajójának 13. tiszteletbeli tagja Marmo, a gyerekpolip. Marmo a főszereplője annak a környezetvédelmi kampánynak, amelyet a PUMA azért alkotott meg, hogy felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét, milyen fontos megőriznünk környezetünk csodálatos élővilágát. A környezetvédelmi kampány részeként a Puma egy természetbarát, újrahasznosított anyagokból készült gyermek-kollekcióval is jelentkezik. A kollekció valamennyi darabján (mesekönyv, poló, kalap, esőkabát, szandál, hátizsák) találkozhatunk Marmoval.

Marmo a PUMA újonnan indított óceánvédelmi kampányának arca és most csatlakozik a PUMA Volvo Ocean Racing csapatához, erre a hihetetlen kalandra, mint a csapat 13. tagja – ő lesz a kabala. Marmo, aki egy erős, okos tengeri lény, a PUMA hajójának ötletéből ered, a fenséges Mar Mostro-ból. Marmo a főszereplője a „Marmo megmenti a tengereinket” című mesekönyvnek, amelyet a PUMA azért alkotott meg, hogy mind a gyerekeket, mind a családjukat arra tanítsa, milyen fontos megőriznünk az óceánjaink csodálatos élővilágát. Marmo úgy meséli el a történetet, hogy az vicces, könnyen érthető és magával ragadó a kisgyermekek számára. Elmagyarázza, hogy akár a kis változtatások is milyen nagy hatással lehetnek a körülöttünk lévő környezetre – például ha felhagyunk a műanyag bevásárlótáskák, szatyrok használatával – ezáltal segíthetjük a világ óceánjait és a tengeri élet sokaságát. A könyvet hat nyelvre fordították le (angol, francia, spanyol, mandarin, arab és portugál). Mialatt a Mar Mostro megteszi mesés útját a világ körül a 2011-2012 Volvo Ocean Race (VOR) keretén belül, Marmo szerepel egy on-line tengervédelmi oktatási programban, továbbadva a versenyen tapasztalt élményeit a www.puma.com weboldalon. A gyerekek és családjaik követni tudják Marmo és a PUMA hajó csapatának kalandjait, tanulhatnak tengerrel kapcsolatos problémákról, tengeri élőlényekről és élőhelyeikről amelyeket a verseny érinteni fog. Az óceánvédelemmel kapcsolatos oktató játékok és kvízek is elérhetőek on-line. Marmo minden helyen, ahol a verseny megáll, találkozik a gyerekekkel és családjaikkal. Vendégszereplőként megjelenik a PUMA Quad-nál a versenyfaluban, csakúgy mint a helyi akváriumokban és iskolákban, ahol felolvasásokat tartanak a könyvéből. Marmo egy sor kisgyerekeknek készült szórakoztató óceánvédelemmel kapcsolatos oktató játékot és tevékenykedtetést szervez, és a rendezvények nyomán erősíteni kívánja a helyi közösségben az újrahasznosítást és tengerpart-takarításra ösztönöz. Végül a kis-rajongók magukkal vihetik a kedvenc tengeri szuperhősüket, méghozzá természetbarát, újrahasznosított anyagokból készült gyermek-kollekció keretében:

  • Marmo póló: A Mar Mostro hajó oldalán található polip-minta adta ehhez a darabhoz az inspirációt – a Marmo póló egy körbefutó mintát kapott, a kisgyerekeket ezáltal egy „szörny” körbeöleli nyolc karjával. A gyerekek nagyon szeretni fogják a sötétben fluoreszkáló Marmo-szemeket, amely segíti majd őket a „sötét óceánfenéken” eligazodni. A póló 100% újrahasznosított pamutból készült, és az S-től az XL méretig kapható.
  • Marmo esőkabát: Mostantól a gyerekek mint kis polipok mászkálhatnak az esőben – tetőtől talpig – a Marmo-inspirálta esőkabátban, amelyet 1005-ban újrahasznosított poliészterből készítettünk, és amelyen egy kiegészítő csuklya is van, hogy jobban védje a kicsiket a természet erőitől.
  • Marmo hátizsák: Nyolc kar rengeteg cuccot elbír! Ha úton vagy a Marmo hátizsákkal, a becipzározható száj és nyolc kar hasznos lesz majd: a gyerekek ebbe pakolhatják majd kedvenc dolgokaiat. A hátizsák a fenntartható fejlődést támogató anyagokból készült és környezetbarát, biztonságos és egészséges módon tervezték.
  • Marmo kalap: Lélegző anyagból készült, hogy védjen a nap ellen. Ez a pamutkalap Marmo szemeivel megvédi a gyerekeket – esőtől, naptól egyaránt.
  • Kreechr szandál: Az ifjú felfedezők biztosan járatlan ösvényekre merészkednek majd – talán még tengeri szörnyeket is találnak. A Kreechr szandál majdnem bármilyen kaland során megvédi őket, a kényelmes belső talápával és gumi külsőtalpi részével. A szandált is ugyancsak a Mar Mostro inspirálta: még „szörny szemei” is vannak.
  • Marmo játék: A verseny után a gyerekek hazavihetik magukkal kis barátjukat, Marmot, hogy emlékeztesse őket mindazokra a dolgokra, amelyeket a környezetvédelmmel kapcsolatban tanultak. Ez a Marmo játék 100%-ban újrahasznosítható anyagból készült, és kisgyermekek részére biztonsággal adható.

A „Marmo megmenti tengereinket” kiadvány és a Marmo gyermekkollekció 2011. november 1-től kapható a PUMA tengerparti boltjaiban és a PUMA.com weboldalon keresztül.