Tippek környezettudatos médiatársaságoknak

A médiatársaságok is számos példa értékű, hasznos és legtöbbször megtakarítást eredményező kezdeményezést indíthatnak el házon belül. Itt található ötletek, tippek, amelyek megvalósításához szükség esetén a Hulladék Munkaszövetség további segítséget tud nyújtani.

A belső kommunikációs eszközök (belső lap, hírlevél, intranet stb.) révén a vezetőség segítse a munkatársak környezettudatossá válását. azzal, hogy zöld rovatot indít. A hulladékmegelőzésben 10 pontot határoztunk meg, amivel a mindennapi életben csökkenthetik a környezetterhelést. Apróságokról van szó, amelyek nem igényelnek komoly beruházást. Minden egyes ponthoz olyan háttéranyaggal tudunk szolgálni, amely a szerkesztőt nagyban segíti. Amennyiben szeretné ezeket megkapni, kérem, írjon Graczka Sylviának a [email protected] címre.

10 lépés a hulladékcsökkentésért

További tippek, amelyek az irodai tevékenység során segítik a hulladékcsökkentést:

Bánjunk takarékosan a papírral!

Zöldítsünk az irodai kellékek beszerzésén és használatán!

Lehetünk környezettudatosak a büfében és irodai étkezések alkalmával is.

Az irodabútorok és egyébb kiegészítők lehetnek környezetkímélőbbek.

Figyeljünk oda egyéni energiafelhasználásunkra a munkahelyen is!

Termeljünk kevesebb hulladékot az irodai munka során.

A feleslegessé vált holmik továbbadása a hulladékmegelőzés egyik legegyszerűbb formája.

Munkába, üzleti utakra menni nem csak autóval - vagy épp repülővel - lehet. Az alternatívák között akadnak környezetkímélőbb megoldások, még „vérbeli kényelmesek" számára is.

Az irodában elromló tárgyak kidobása helyett arra bátorítjuk a működtetésért felelős szakembereket, hogy építsenek ki a kisebb javítóműhelyekkel biztos, és kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatokat. A javítás révén nem csupán a hulladék lesz kevesebb, de számos esetben olcsóbb megoldás is. A környékbeli kapcsolatok erősítése kommunikációs szempontból is segíti azt, hogy tisztes kép alakuljon ki a médiumról.

Javítóműhelyek adatbázisa

A vállalati adományozás nem a jóhírnévhez járul hozzá, hanem a hulladékmegelőzés terén is fontos lépés, hiszen a munkatársak számára már feleslegessé vált, leselejtezett tárgyak ismét hasznára lehetnek valakinek.

Adományfogadó szervezetek adatbázisa

Sok hasznos cím és információ gyűlt össze a HuMuSz lakossági tanácsadó tevékenysége során. Ezek a médiatársaságok számára is hasznosak lehetnek.

Gyakran ismételt kérdések

Egyre több olyan társaság foglalkozik az irodai, intézményi szelektív gyűjtés gyakorlati lebonyolításával. A HuMuSz Recycling Kft. is egy ilyen vállalkozás, amely - a piacon tátongó űr betöltésére - az elsők között indult a piacon. Szolgáltatásának különleges része, hogy a civil szervezettel való szoros kapcsolat miatt a szerződött irodában dolgozók számára továbbképzést is tartanak a hulladéktémában.

HuMuSz Recycling Kft.