Hatodszor gyűjt szemetet a Napló

Idén hatodszor rendezte meg a TV2 Naplójának szerkesztősége az ország immár hagyománnyá lett szemétszedő akcióját, a Nagy Naplós Szemétnapot, melyre ebben az évben június 15-én kerül tsor. A stábhoz iskolákon és médiaszemélyiségeken túl a Vígszínház jeles művészei is csatlakoztak.
A Napló csapata 2009-ben is hadat üzent az illegális szemétlerakatoknak, és az illegális szemétkupacokban talált információk, személyes adatok segítségével felelősségre vonja a szemetelőket, a helyi önkormányzatoknál pedig feljelentést tesz a környezetszennyezéssel kapcsolatban. Önkéntesek, iskolák, családok és médiaszemélyiségek segítségével a Naplósok júniusban egy újabb területet tisztítanak meg az illegális hulladéktól, munkájukat ezúttal a Vígszínház neves művészei segítik.

A Napló összeszokott csapatát - Hadas Kriszta, Szalay Ádám, Dorogi Gabriella, Németh Lajos, dr. Juhász Árpád, Vujity Tvrtko – olyan színészek és színésznők segítik, mint Eszenyi Enikő, Reviczky Gábor, Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Kútvölgyi Erzsébet vagy Fesztbaum Béla, akik mind örömmel vesznek részt az idei akcióban.

A Napló akciójával egy időben országos szemételtakarítás indult, hiszen az akcióhoz évek óta megyénként is számtalan csapat csatlakozik. A szemétszedésről készült helyszíni anyagot és riportokat a június 21-i Naplóban láthatták a nézők.

A Napló stábjának munkájában idén különös hangsúlyt kapott a szelektív hulladékgyűjtés, ezért a jászberényi úti helyszínre szelektív kukákat hozattak, a szemétszedésben résztvevők között pedig újrahasznosított anyagokból készült termékeket, pl. polár pulóvert, polár takarót, ceruzakészletet osztottak és sorsoltak a Naplósok.

Tegyük tisztába együtt az országot!