Április biohónap a TV Paprikán és a Deko TV-n

A TV Paprika testvércsatornájával, a dekoval közösen áprilisban tematikus hónapot indít a bio jegyében. A dekon minden hétköznap délelőtt a vegyszermentes kertészkedésé a főszerep, reggel 9.00-tól 11.00-ig. A TV Paprikán minden hétköznap délelőtt 11-12, illetve este 19-20 óra között látható a biosáv.

A TV Paprika testvércsatornájával, a dekoval közösen áprilisban tematikus hónapot indít a bio jegyében. A dekon  minden hétköznap délelőtt a vegyszermentes kertészkedésé a főszerep, reggel 9.00-tól 11.00-ig. A TV Paprikán minden hétköznap délelőtt 11-12, illetve este 19-20 óra között látható a biosáv.
Leírás

Például a Biokert, biofőzőcske című vadonatúj sorozatunk, amelyben Don és Sarah bemutatják a biokertészkedés alapjait, és a friss, saját termesztésű gyümölcsök, zöldségek és fűszerek felhasználásával egyszerű de ízletes, az évszakoknak megfelelő ételeket tesznek elénk.

Napsütötte ételeket tesz elénk Neven Maguire, aki arra vállalkozott, hogy epizódról epizódra bemutatja egy-egy alapanyag legjellemzőbb lelőhelyét, legyen szó a legfinomabb olívaolajról, zöldségekről, halakról vagy gyümölcsökről.

Gordon Ramsay újabb sorozattal jelentkezik a rajongók legnagyobb örömére. A Főzz élőben Ramsay-vel! nagyhangú szakácsunk igen bátor próbálkozása, amelyben a még fakanalat sem látott háziasszonyokat próbálja főzni tanítani Nagy Britannia első nyílt, televíziós főzőiskolájában.

Persze a hazai ízek kedvelőinek is van mit mutatnunk. Christophe, a Casting nyertese is új sorozattal jelentkezik. Második műsorában – Christophe és vendégei - kedvenc francia receptjeit mutatja be az őt jellemző lendülettel és életvidámsággal. Ahogy a cím is utal rá, minden részben egy-egy vendég is társul francia mesterszakácsunk mellé, így a főzés közben előkerülnek emlékezetes történetek, vicces helyzetek, és nem utolsó sorban a profi szakmai fogások.

Végre friss zöldségek és gyümölcsök közül válogathatunk a piacokon. Miért is ne tennénk el belőlük ínségesebb időkre? Ebben segít a Dunszt, egyrészt a vállalkozó kedvű háziasszonyoknak segít és ad tippeket az otthoni befőzéshez, aszaláshoz, savanyításhoz, másrészt bemutat néhány minőségi manufaktúrát, ahol hagyományos eszközökkel, a gyümölcsök és zöldségek értékeit maximálisan megkímélve készítenek különleges lekvárokat, befőtteket, zöldségkrémeket és savanyúságokat.

Forrás: www.tvpaprika.hu, www.dekotv.hu