Online árverez a Magyar Telekom

Számos hazai és multinacionális céghez hasonlóan a Magyar Telekom Nyrt. is online árverésen értékesíti feleslegessé vált raktárkészletét. A jellemzően szerelési anyagokból és telekommunikációs eszközökből álló tételsor technológiaváltás miatt kerül kalapács alá az október 4-i aukción.

Online árverésen értékesíti feleslegessé vált szerelési anyagait október 4-én a Magyar Telekom Nyrt. A technológiaváltás miatt feleslegessé vált eszközök szinte mindegyike új, soha nem használt, gyári csomagolású.

Az összesen 295 tételből álló kiárusítás mintegy 30 féle eszközt tartalmaz, köztük különböző antennatartó konzolokat, szerelődobozokat, hálózati kábeleket, csavarokat és informatikai eszközöket is. A tárgyak együttes kikiáltási ára mintegy 200 ezer euró, míg a leütési ár ennek akár többszöröse is lehet. A legolcsóbb tételt 20, a legdrágábbat 5000 eurós áron hirdetik meg.

A tárgyak elsősorban a Magyar Telekom vezetékes telefonszolgáltató és hálózati részlegéből kerülnek ki, de még az idén várható, hogy a mobilkommunikációs üzletág is online aukción válik meg felesleges készleteitől.

A legnagyobb magyar telekommunikációs cég az elfekvő áruk értékesítésére az Intergavel online értékesítési rendszerét választotta, amely korrekt, áttekinthető, minden résztvevő számára gazdaságos eljárás, beleértve a potenciális vevőket is. A fotóval illusztrált tételek már megtekinthetők az interneten, az árverésen magánszemélyek is licitálhatnak.