Környezettudatosság és szelektív hulladékgyűjtés a TV2-nél

2008 júliusától az MTM-SBS Zrt. Az ElectroRec-et bízta meg a TV2 és az Interaktív Kft. teljes hulladékának szelektív gyűjtésére és újrahasznosítására. A kizárólagos szerződés értelmében az ElectroRec Kft. feladata a kereskedelmi televízió teljes szelektív hulladékgyűjtésének a megszervezése és lebonyolítása. Mindez éves szinten több ezer tonna hulladékot jelent, melynek jelentős részét e-hulladék képezi.

A TV2 nemcsak munkatársai révén próbál tenni a környezetvédelemért, de felelős szolgáltatóként műsorain és sztárjain keresztül is folyamatosan kiáll a környezettudatos életmód mellett. Nem véletlen tehát, hogy a csatorna műsorvezetőjét, Szekeres Nórát és a TV2-s tanácsadót dr. Juhász Árpádot 2008-ban klímanagykövetté választották, a Napló pedig minden évben nagyszabású szemétgyűjtési akciót hirdet.

„Cégünk nagy mennyiségben használ olyan berendezéseket és termékeket, melyeket a legmagasabb színvonalú műsorszolgáltatás érdekében gyakran kell cserélnünk. Ezek az elektronikai és számítógépes eszközök a selejtezés után veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért nagyon fontos, hogy kezelésük és újrahasznosításuk megfelelő cég biztosítsa számunkra. Emellett pedig számos olyan hulladék keletkezik vállalatunknál, melyek szintén megfelelő feldolgozást igényelnek. Az Electrorec Kft. teljes körű szolgáltatásával minden igényünkre megoldást tud kínálni” – mondta el Sebdenics Gyula, az MTM-SBS Zrt. Magyarországon megbízott üzemgazdálkodásért felelős vezetője.

Horváth Péter, az ElectroRec Kft. ügyvezető igazgatója a TV2-vel kötött kizárólagos szerződést újabb meghatározó lépcsőfoknak tartja vállalata életében. Cége 2005 óta a hazai e-hulladék kezelő- és újrahasznosító piac meghatározó szereplője. „Ismét egy jelentős szereplővel bővült ügyfélkörünk, mely igazolja számunkra, hogy valóban meghatározó szerepet töltünk be a hazai e-hulladék feldolgozásában. Ezzel az együttműködéssel Magyarország egy újabb fontos lépést tett afelé, hogy az Európai Unió által követelt hulladékkezelésnek megfeleljen” – nyilatkozta. A vállalat 2009-re fejezi be, az uniós szabványoknak megfelelő, környezetbarát, a legmodernebb technológiával felszerelt feldolgozó- és újrahasznosító e-hulladék üzem építését Bátonyterenyén. A gyár és a hozzá kapcsolódó logisztikai központ évente 5 ezer tonna háztartási-elektronikai hulladék bontására és újrahasznosítására lesz képes.