Wekerle Bringa bazár

Klímabarát Wekerle Bringa bazár a Wekerle bolha piaccal együtt másodszor került megrendezésre. De mire is érdemes gondolni egy ilyen esemény szervezése kapcsán, és miről szólt ez a lassan hagyománnyá váló rendezvény?

A Bringa-Bazár

* használt alkatrész csere,

* bringaszerelési tanácsok,

* bicikli ART.

Van felesleges biciklid? Szabadulnál tőle? Hozd magaddal és add le a bringakonyhának- segíthetsz vele másoknak! Cserébe biciklis ajándékot kapsz! A további szabályok és feltételek alább: A WEKERLEI BOLHAPIAC HÁZIRENDJE

1. A Wekerlei Bolhapiac kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a wekerlei, kispesti háztartásokban feleslegessé vált dolgok gazdát cseréljenek. Bármiféle kereskedelmi jellegű árusítás tilos.

2. A Wekerlei Bolhapiac 2010-ben március 21-én, május 30-án, szeptember 19-én és november 7-én, 9 -12 óra között tart nyitva. Érkezés és helyfoglalás 8.30-tól lehetséges.

3. A Wekerlei Bolhapiacon csak előzetes regisztráció után lehet árusítani. Regisztrálni az alábbi telefonszámokon, illetve email címen lehet: WTE: 280-0114, Debreceni Zsuzsa: 30/207-5576, ill. [email protected]. WTE tagok regisztrálásnál előnyt élveznek.

4. A piacra érkezéskor az árus 500 Ft-os helypénzt fizet, melyről elismervényt kap. WTE tagoknak a helypénz kedvezményesen 300 Ft. A helypénzből befolyó összeget, a piacot rendező Wekerlei Társaskör Egyesület adományként kezeli; és azt kulturális programok, rendezvények szervezésére fordítja.

5. A rendezők hamisításra nem alkalmas, aznapi dátummal ellátott sorszámot bocsátanak ki. Ezt az árus köteles a ruhájára, látható helyre tűzni. A sorszámért 500 Ft kauciót kell fizetni. Az árus ezzel kerül be a napi nyilvántartásba.

6. A piacon elsősorban wekerlei lakosok folytathatnak árusítást, de korlátozott számban Kispest más részén élők jelentkezését is elfogadjuk. Ezt a rendezők az árus érkezésekor a lakcímkártya bemutatásával ellenőrzik.

7. Kizárólag a fedett asztalokon/standokon szabad árusítani, az asztal lapján, illetve az alatta kialakított polcon. Az árut tilos bemutatásra a tető alá akasztani. Az asztalok elé kihelyezni semmit nem lehet, a közlekedő utakat leszűkíteni, elzárni tilos. A földről történő árusítás tilos!

8. Tilos jövedéki termékeket (alkohol, dohánytermékek), élelmiszert, drogot, gyógyszert, fegyvert, petárdát, vegyszereket, veszélyes anyagokat, valamint másolt cd-ket, dvd-ket árusítani. Ezt a rendezők a piac időtartama alatt folyamatosan ellenőrzik. Akinél tiltott árut találnak, azt azonnal kizárják az árusításból. A tiltott dolgok árusítása feljelentést és eljárást vonhat maga után.

9. Az árus az árusítás végeztével köteles rendbe tenni árusítóhelyét, felszedni az – esetleg – keletkezett szemetet.

10. Az árusítás végeztével az árus jelentkezik a rendezőknél, és megmutatja a rendbetett árusítóhelyet. Aki ezt elmulasztja, nem kapja vissza a kauciót; egyben a következő árusításból is kizárja magát.

11. Az árus elfogadja, hogy el nem adott áruját a bolhapiac végén köteles magával hazavinni.

12. Az árus elfogadja, hogy mindenfajta – részéről történő – rendbontás az árusításból kizáró ok lehet.

13. Az árus a regisztrációkor aláírásával igazolja, hogy a Wekerlei Bolhapiac Házirendjét elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek tartja.

14. A rendet a Kispesti Polgárőr Egyesület tagjai tartják fenn.

15. A Wekerlei Bolhapiac rendezője a Wekerlei Társaskör Egyesület. Helyszin: Wekerlei Kispiac (a Gutenberg krt.-Pannónia út-Nádasdy utca által határolt terület)

Az eseményről képeket ezen a honlapon találhatsz: http://wekerle.hu/node/1053