Tordas

A megközelítően kétezer fő lakosú település Fejér megye keleti részén, a Szent László patak mellett fekszik, mindössze harminc kilométerre a fővárostól. Tordas egyike hazánk Leader falvainak.

Az kiemelkedően aktív, helyiek egy csoportja a Zöld Hangyák vállalkoztak arra, hogy a városban a HuMuSz segítségével Nulla Hulladék programot valósítanak meg. A Zöld Hangyák informális csoportja 2010-ben alakult meg, hogy környezetvédelmi programok és akciók lebonyolításában vegyenek részt. A tagok közül többen már ez előtt, 2009-ben is együttműködtek különböző programok megvalósításában.

május 1

Az első rendezvény, amin Zöld Hangyákként hivatalosan is bemutatkoztunk, a Tordasi Majális volt, amely nagy sikert aratott a tordasiak körében, hiszen számtalan környezetvédelmi játékkal és ismeretterjesztéssel járult hozzá a nap színesebbé tételéhez. A helyi civil csapat, Sáfián Fanni vezetésével szintén sikerrel szervezte meg a nyári gyerknapot is.

A település Nulla Hulladék tervét a HuMuSz készítette el, amit az önkormányzat is meghallgatott a júliusi testületi ülésen. A környezetvédelmi cikkeinken keresztül a Zöld Hangyák segítségével már több alkalommal tudtuk közvetíteni környezetvédelmi üzeneteinket a helyi lapban, a Kisbíróban.