Gyereknap Tordason

gyereknapMagyarországon 1931 óta ünneplik meg a Gyermeknapot, régebben napokat, május utolsó vasárnapján. Hagyományteremtő szándékkal 2010-tőlTordas Önkormányzata a Művelődési Házzal közösen is megrendezte a helyi rendezvényt, amin a HuMuSz hulladékcsökkentő játékai is helet kaptak. A helyi civil szervezet a Zöld Hangyák segítségével minden gyerek részt vehetett egy kis játékos környezetvédelemben is.

Tíz órától az iskola aulájában szorgoskodtak a makettezők, festették a különféle figurákat, ragasztották a repülőket. Az érdeklődők a fortélyokat Papp Györgytől, a vendég Kápolnásnyéki Makettezők Baráti Körének vezetőjétől sajátíthatták el. Mellettük Tar Csaba nemzetközi mesterjelölt sakkozó tartott kötetlen sakkelméleti foglalkozást. Játék közben több tehetséges gyermekre is felfigyelt, különösen egy tordasi kislányra.

gereknap1

Közben beindult a „nagyüzem” az ingyenes légvárnál, a kitelepült árusoknál is megélénkült az élet, fogyott a fagyi, édesség, hot-dog, hamburger, kürtöskalács, üdítő és lufi.

Délben megérkeztek a Bosnyák Lovas Udvar lovasai, segítői is, de sajnos az esőfelhők is. A gyermekeket nem zavarta az eső, boldogan feszítettek a lovak hátán. Szabó György nagylelkű felajánlásának köszönhetően négyesével beszállították a Budaörsi Repülőtérre a bátor jelentkező gyermekeket, akik egy sétarepülésen vehettek részt. Közben Ági és Móni „nénik” segítségével játékos vetélkedőkben mérhették össze ügyességüket a gyermekek. Öröm volt nézni az elégedett gyermekarcokat!

gereknap11

13 órától Róka Szabolcs a gyermekeket is bevonva előadta „A pórul járt farkas” című népmesét, mely előadás méltán vívta ki a nagyérdemű jogos elismerését.

A cikk folytatása az önkormányzat honlapján: http://www.tordas.hu/9-31087.php