Flextronics Global Services and Software Magyarország szervezeti egysége nyert a Re-Krea pályázatán

Lezárult a Humusz Szövetségnek az Újrapapír Világnapja alkalmából vállalatok, gazdálkodó szervezetek számára kiírt pályázata. Gratulálunk a nyertesnek!

 

Az év elején a Humusz Szövetség társadalmi vállalkozása, a Re-Krea pályázatot hiredtett meg az irodai papírfelhasználás csökkentésének jegyében. Arra voltunk kíváncsiak, a hazai vállalatok mennyire tekintik fontos ügynek az irodai papírfelhasználás csökkentését és az újrapapír használatát, valamint a dolgozók hogyan képesek együttműködni egy közös cél érdekében. Pályázatunkat a Flextronics Global Services and Software Magyarország szervezeti egysége nyerte.

A beérkezett pályázatok azt mutatják, hogy az irodai papírfelhasználás csökkentése és az újrapapír használatának növelése egyre kiemeltebb szerepet kap és egyre elterjedtebb a hazai for-profit szféra gyakorlatában. A beérkezett anyagok között több kimagasló minőségű pályamű is volt, mely azt mutatja, hazánkban is vannak olyan vállalatok, ahol a környezetvédelem nem csak "papíron" létezik. Vannak vállalatok, ahol valóban komoly és őszinte elkötelezettséget éreznek a környezetvédelem iránt, és ahol az elhatározást tettek is követik.

A szakmailag megalapozott és hiteles bírálat érdekében a beérkezett pályázatokat egy háromtagú zsűri értékelte. A bizottság a következő társaságok képviselőiből állt össze: Pauker Nyomdaipari Kft., NESsT Magyarország, Humusz Szövetség.

Az értékelés során az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

  • a felhasznált papír mennyiségének csökkenését
  • a felhasznált újrapapír arányának növelését
  • a bevont közösség nagyságát
  • az alkalmazottak ösztönzésének módját a papírfelhasználás csökkentésére
  • a közösségi együttműködés sikerességét

Összegségében kijelenthetjük, hogy a felhívásra jelentkezett cégek mindegyikénél megjelentek a fenti szempontok, azonban a várakozásainknál kisebb hangsúly helyeződött a közösségépítésre és az alkalmazottak ösztönzésének módjára. A jövőben szeretnénk, ha a pályázatot beküldők ezen kritériumoknak is jobban megfelelnének, éppen ezért a közösség bevonását a jövőben súlyozva pontozzuk. (A sikerre való tekintettel az Újrapapír pályázatból hagyományt szeretnénk teremteni, ezért azt jövőre is meghirdetjük.)

A helyezések a következőképpen alakultak:

első helyezett:         Flextronics Global Services and Software Magyarország szervezeti egysége  

második helyezett:   Unilever Magyarország Kft.

harmadik helyezett:  BINARIT Kft.

A pályázat győztese, a Flextronics Global Services and Software Magyarország szervezeti egysége Humusz ajándékcsomagot, és egy "Nulla hulladék" szemléletformáló dolgozói képzést nyert, valamint a győztes csapattal készített interjút honlapunkon és magazinunkban is megjelentetjük.

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadóra 2013. június 14-én kerül sor a NESsT Társadalmi Vállakozások Napján.

Köszönjük a beküldött pályázatokat, és szívből gratulálunk a nyertesnek!

Zöld üzleti hírek