Zöld dolgozói közösségek

zöld dolgozói közösségek

„Tegyünk együtt a környezetért!” – zöld dolgozói közösségek

 

A szolgáltatás keretein belül a dolgozók számára közösségépítő, egyben hulladékcsökkentésre ösztönző programokat ajánlunk. Hisszük, hogy dolgozói közösségek létrehozásán és/vagy fejlesztésén keresztül olyan munkahelyi struktúrák kialakítására van lehetőség, amelyek kedvezőbb feltételeket teremtenek mind a munkahely, mind a dolgozók számára. Hisszük, hogy együtt boldogabb, könnyebb és ésszerűbb tevékenységekre sarkallhatunk minden résztvevőt. A munkatársak számára olyan közösségépítő programokat ajánlunk, amelyek elősegítik egyéni és közösségi szinten is a környezettudatos magatartást a munkahelyeken.

 

 

 


Néhány az ötleteink közül:


• cserebere börze szervezése;

• megelőzési és újrahasználati tippek gyakorlati megvalósítása;

• szívességbankok szervezése;

• adománygyűjtő akciók szervezése;

• öko-filmklubok szervezése;

• közös használatba kerülő tárgyak;

• Humusz vásárlóközösségek kialakítása (pl. termelői élelmiszerek stb.).


A jó hangulat a közös cél elérését motiválja. A siker nem az egyes ember sikere, hanem mindenkié, ezáltal a munkahely problémáinak megoldása sokkal produktívabb, mivel a dolgozók kreatívabbak és hatékonyabbak. Egy ilyen közösség tagjai elégedettebbek, őszintébbek és munkahelyükkel szemben is sokkal lojálisabbak, pusztán azért, mert az ember alapjában véve olyan társas lény, akit kapcsolatai és az azokhoz fűződő érzelmei tesznek boldoggá, vagy éppen boldogtalanná.

A Zöld dolgozói közösségek szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy a kollektíva olyan együttműködésben vegyen részt, ami a környezet védelmét és emellett a munkahelyi szociális hálózatok bővítését és elmélyítését szolgálja. A Zöld dolgozói közösségek szolgáltatás tehát a munkahelyi struktúra azon pontján ösztönzi a fejlődést, ahol az alkalmazottak, a vállalat és a környezet érdekei egybeesnek.


Zöld üzleti hírek