Humusz hírek

Álláslehetőség: környezeti tanácsadót keresünk!

 • 2018. július 18.
 • Csilla
Az alábbi, közfoglalkoztatotti munkakörben várjuk a jelentkezőket: ügyfél tájékoztató, recepciós.

A Humusz Szövetség az alábbi, közfoglalkoztatotti munkakörben várja a jelentkezőket: ügyfél tájékoztató, recepciós.

Feladatok:

- beérkező e-mailes, telefonos és személyes megkeresések, kérdések megválaszolása, információ nyújtása, üzenetek átadása; felkérések továbbítása azok kezelőjének,

- környezeti tanácsadás,

- irodai adminisztráció,

- projekt asszisztensi feladatok.


Mit adunk mi?

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

#plasticfreedom - a műanyagok szabadságra mennek

 • 2018. június 21.
 • Csilla
Töltsd velünk a júliust! Kampány a műanyagszennyezés ellen

Júliusban a Plastic Free July, nemzetközi mozgalomhoz csatlakozva a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Humusz Szövetséggel és a Refillel közösen műanyagmentes életre buzdítja a lakosságot. Kezdésként a legnagyobb szennyezők közül, mint például a műanyagzacskó, csomagolóanyagok a teljes hónap során a PET palackoké lesz a főszerep. A kampányt egy Műanyagmentes Piknikkel indítják el a szervezetek, ahol a háztartásokban megtalálható műanyagok teljes szortimentjére kapunk tartós, környezetbarát alternatívát.

“Az utóbbi hetekben bejárták a közösségi oldalakat, médiumokat a National Geographic műanyagszennyezéssel kapcsolatos képei, az egész világ megbizonyosodhatott róla, hogy a probléma jelentős. A “Töltsd velünk a júliust” kampányunkkal szeretnénk csökkenteni az egy használat után szemétbe kerülő PET palackok számát, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy amikor csak teheti töltse újra palackját vagy vigyen magával kulacsot. Ebben segítségünkre lesz számos Fenntartható Vendéglátóhely, ahol ingyen újratöltik a kulacsot, palackot.” - mondta el Vighné Boóc Judit, az alapítvány munkatársa.

Rovatok: 
Műfaj: 
célcsoport: 

Szabadulószobánk nyári kedvezménnyel várja a csapatokat

 • 2018. június 14.
 • Peti
Kedvezményes áron játszhatnak, akik nagyobb társaságban érkeznek

NAPSZÚRÁST KAPTUNK! 2=1,5 akciónk keretében ha két csapattal regisztráltok a szabadulószobába, a második csapat féláron játszhat. 

Az idei tanév új kísérlete volt Magyarország első környezettudatos szabadulószobája. A sikereken felbuzdulva nyáron már több fesztiválra is meghívták a Humusz Szövetség "Pucolj ki! névre hallgató szabadulószobás játékát. Az élményközpontú, mégis tanulságos és szemléletformáló játékban sok információt el lehet sajátítani a nulla hulladékos életmódról. 

Amikor épp nem fesztiválokon lesz a játék, szeretnénk a Saru utcai "bázison" minél több csapatnak nyári programként kínálni a szabadulószobát. Ezért úgy határoztunk, hogy a nagyobb társasággal érkezőknek kedvezményt biztosítunk. 

Rovatok: 

Használtruha börze a Humusz kertjében!

Időpont: 
2018. június 23. 10:00 - 16:00
Helyszín: 
Humusz Ház, 1111 Bp, Saru utca 11.
Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel?

A minden évben megrendezésre kerülő garázsvásár helyett a nyarat most használtruha börzével indítjuk. Sokszor tapasztaltuk, hogy leginkább ruhanemű az amit magatokkal hoztok egy-egy ilyen alkalomra, így ezen felbuzdulva gondoltuk, hogy szervezünk egy olyan eseményt, ahol a Humusz kertje egy nagy gardróbbá változik :)

A ruhabörze remek lehetőség, hogy felfrissítsd gardróbodat, plusz pénzhez és/vagy szuper cuccokhoz juthass, megismerj más, hasonló gondolkodású embereket, és mindezt egy remek hétvégi program keretében tedd!

További információ: 
További információ: humusz@humusz.hu
Rovatok: 
célcsoport: 

A Humusz 2017. évi szakmai beszámolója

 • 2018. május 29.
 • Csilla
Mi minden történt a Humusz háza táján 2017-ben?
Minden évben a közhasznúsági jelentés mellett a Humusz beszámolót készít a tárgyévben történt szakmai tevékenységeiről. Nézd meg, mi mindent tettük a hulladékcsökkentés és környezeti nevelés területén!

Szakmai célunk 2017-ben is arra irányult, hogy Magyarországon a fenntartható, a természeti erőforrásokkal takarékosan bánó fogyasztás és termelés napi gyakorlattá váljon. Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat a lakosságban, különösen a szakmai döntéshozók körében, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Ebben a munkában partnernek tekintjük a civil közösségeket, a pedagógusokat, a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat és az önkormányzatokat.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Kövesd híreinket továbbra is!

 • 2018. május 25.
 • Csilla
Mindenképpen olvasd el, ha szeretnél továbbra is a követőnk lenni!

Biztosan sokatok hallott már a GDPR-ról, és hogy szigorodnak az adatvédelmi szabályok. Mindenképpen olvasd el, ha szeretnél továbbra is a követőnk lenni!

Ha kapod a hírlevelünket, az több okból lehet:

- a honlapunkon feliratkoztál (http://humusz.hu/hirlevel/feliratkozas),
- egyik eseményünkön részt vettél, és a regisztrációs ívnél jelezted, hogy szeretnél feliratkozni,
- rendezvényen hírlevél ívre feliratkoztál,
- szóban jelezted, hogy vegyünk föl a hírlevélre.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Zöld Kalandozások - 4. és 5. alkalom

 • 2018. május 11.
 • Csilla
Kisebb megszakítás után május 23-án és 30-án kerül sor a két utolsó alkalomra.

Kisebb megszakítás után május 23-án és 30-án kerül sor a két utolsó alkalomra. Kifejezetten érdekes témákat hozunk nektek: teremtésvédelem és bogárevés.

Május 23-án Kükedi Zsolt, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület alapítója fog arról mesélni nekünk, hogy mi a kapcsolat vallás (ebben az esetben római katolikus) és környezetvédelem között.

Május 30-án Szabó Mariann, a Bogárétel Alapítvány alapítója pedig nem mást, mint a bogárevés környezetvédelmi és társadalmi előnyeit fogja nekünk bemutatni. Azt gondolom, erre szokták az angolok azt mondani, hogy "food for thought". :)

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Ajánlj fel 1%-ot a nulla hulladékért!

 • 2018. május 10.
 • Csilla
Adószámunk: 18529904-2-43

A nulla hulladékot elérni egyedül nem lehet, közösségi összefogásra van szükség. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy több mint 20 éves munkánkat a hulladékcsökkentés és környezeti nevelés terén a jövőben is folytathassuk. Adószámunk: 18529904-2-43. Köszönjük!

Korábbi felajánlások és felhasználásuk: http://humusz.hu/az-1-ok-felhasznalasarol

1%

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Bea Johnson ismét Magyarországon

 • 2018. május 02.
 • Csilla
Magyarul is megjelenik világhírű könyve, a Zero Waste Otthon

Ráadásul nem is akármi miatt jön el Budapestre a zero waste életmód képviselője! Május 4-én kerül bemutatásra magyar nyelven megjelent könyve, a Zero Waste Otthon. Ne maradjatok le a személyes találkozásról és dedikálásról!

Tavaly márciusban tartott előadást az Ecolife szervezésében Bea Johnson (itt számoltunk be róla), ahol nyilvánvalóvá vált, hogy hazánkban is egyre többen érdeklődnek a zero waste életmód iránt. Egy év telt el, és könyve magyarul is megjelenik Zero Waste Otthon címmel a Tericum Kiadó jóvoltából.

Tematika: 
Rovatok: 
célcsoport: 

Oldalak