Megelőzés

Külcsín/belbecs: Miért baj az, ha a sárgarépának két lába van?

  • 2018. szeptember 18.
  • Csilla

Van egy aprócska üzlet Kölnben, amelyhez fogható csak kevés akad egész Európában. A The Good Food alapítója Nicole Klaski lépésről lépésre építette fel a méretével ellentétben óriási népszerűségnek örvendő boltot, amelyben ő és önkéntesekből álló csapata másodszüretből származó, „mentett” zöldséget és gyümölcsöt, valamint lejárt szavatosságú élelmiszert árul. Mottójuk: „Szerelem második látásra.”

A műanyag nem csak messzi egzotikus állatokat öl meg

  • 2018. szeptember 11.
  • CsViki

Azon lehet vitatkozni, hogy milyen módszerekkel, mennyire pontosan meghatározható a klímaváltozás mértéke. Azon is, hogy mindebben mekkora szerepe van az emberiségnek. Azzal viszont lehetetlen, hogy a szeméttel, amivel elborítjuk a bolygót, sok élőlényt már közvetlen módon ítélünk kínhalálra.

Zero Waste Live

  • 2018. szeptember 06.
  • Csilla

A Zero Waste Europe angol nyelvű webinar sorozata, amelynek célja nulla hulladékos jó gyakorlatok bemutatása önkormányzati szakemberek, közösségi vezetők és hulladékgazdálkodásban érdekeltek számára. Többek között szó lesz EU-s jogszabályokról, differenciált szemétdíjról, újrahasználati stratégiákról.

Tények és tévhitek a szelektív gyűjtésről

  • 2018. szeptember 03.
  • Csilla
A szelektív gyűjtés alapja az ember, így nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit lehet és mit nem lehet szelektíven gyűjteni, és a hulladékokat hogyan kell elhelyezni. Nagyon sok tévhit van a témában, amit jobb mielőbb kiverni a fejekből.

Szlovénia a nulla hulladék útján

  • 2018. augusztus 31.
  • Csilla
Szlovénia, amikor csatlakozott az EU-hoz még nagyon rosszul állt szelektív hulladékgyűjtés terén, azonban csupán 10 év alatt az élre törtek közel 50%-os újrahasznosítási aránnyal. Hogyan sikerült mindez? Erről kérdeztük Erika Oblakot, az Ekologi brez meja [1] egyesülettől, aki az elejétől fogva segítette az önkormányzatok nulla hulladékra való áttérését.

Oldalak