Civilek

Külcsín/belbecs: Miért baj az, ha a sárgarépának két lába van?

  • 2018. szeptember 18.
  • Csilla

Van egy aprócska üzlet Kölnben, amelyhez fogható csak kevés akad egész Európában. A The Good Food alapítója Nicole Klaski lépésről lépésre építette fel a méretével ellentétben óriási népszerűségnek örvendő boltot, amelyben ő és önkéntesekből álló csapata másodszüretből származó, „mentett” zöldséget és gyümölcsöt, valamint lejárt szavatosságú élelmiszert árul. Mottójuk: „Szerelem második látásra.”

Komposztálás Ünnepe 2017 - Összegző beszámoló

  • 2018. szeptember 13.
  • Peti

A beszámolók beküldését nagyon szépen köszönjük! Számunkra nagyon fontosak ezek a visszajelzések, hisz innen tudjuk, hogy a tervezet valósággá vált, azt is innen ismerhetjük meg, hogy hányan, hogyan, milyen eredményekkel foglalkoztak komposztáláshoz kapcsolódó tevékenységekkel. Milyen érzékenyítési, tanulási módszert találtak a legalkalmasabbnak, s hogy érezték magukat a részvevők?  

Zero Waste Live

  • 2018. szeptember 06.
  • Csilla

A Zero Waste Europe angol nyelvű webinar sorozata, amelynek célja nulla hulladékos jó gyakorlatok bemutatása önkormányzati szakemberek, közösségi vezetők és hulladékgazdálkodásban érdekeltek számára. Többek között szó lesz EU-s jogszabályokról, differenciált szemétdíjról, újrahasználati stratégiákról.

Szlovénia a nulla hulladék útján

  • 2018. augusztus 31.
  • Csilla
Szlovénia, amikor csatlakozott az EU-hoz még nagyon rosszul állt szelektív hulladékgyűjtés terén, azonban csupán 10 év alatt az élre törtek közel 50%-os újrahasznosítási aránnyal. Hogyan sikerült mindez? Erről kérdeztük Erika Oblakot, az Ekologi brez meja [1] egyesülettől, aki az elejétől fogva segítette az önkormányzatok nulla hulladékra való áttérését.

Hová tegyelek, drága hulladék?

Amíg el nem érjük a Nulla Hulladékot, addig bizony kezdeni kell valamit a keletkező hulladékokkal. De mégis hová vihetjük őket?

Oldalak