Magánszemélyeknek

Így jössz TE a képbe:

Zavar, hogy a szemétkupacok egyre nagyobbra nőnek körülötted, míg a zöld területek aránya egyre fogy? Szerinted se normális az az „eldobó” gondolkodás, hogy a természettől elvett értékes erőforrásokból főleg olyan termékek készülnek, amelyek aztán hulladékként végzik a környezetet szennyezve? Vagy hogy a globalizáció és a kiszolgáltatott gazdasági erőviszonyok miatt a magyar termékek kiszorulnak a piacról?
Nos, ha egyetértesz azzal, hogy ez ellen tenni kell, és szeretnél tanulni, informálódni, megismerkedni számos gyakorlati témával, már elméleti pártoló vagy!

 

Elvi kérdés? Támogasd a hulladékcsökkentést a gyakorlatban is!

 

A Humusz támogatásával hozzájárulsz minden akciónkhoz, kezdeményezésünkhöz, az általad is vallott elvek, célok eléréséhez. A szervezet fennmaradását teszed lehetővé, hogy folytatni tudjuk munkánkat!

A témánk tipikusan nem az, amelyre könnyen adományoznak, hiszen sok olyan rászolruló can. aki érzelmileg sokkal jobban megindít, elég, ha beteg gyerkőcökre, vagy kidobott állatokra gondolunk. Ez természetes. Mi azt mondjuk, hogy küldetésünk hosszútávú, amelyben egy rendszerszintű és mindenkit - de az utódainkat leginkább - érintő probléma megoldásával vagyunk elfoglalva. Mi előre gondolkodunk.


Támogass azért, hogy

- részt vegyél! Egy átlátható, tevékeny, a véleményedre nyitott civil szervezet életének részese lehetsz, amely képviseli a számodra fontos ügyeket. Másrészt az általunk kínált lehetőséken keresztül aktívan csökkentheted Te magad is a hulladékodat.

- jót tegyél! Magaddal, másokkal, a környezeteddel.

- jót egyél!:) Bevásároló közösségünk tagjaként hétről hétre rendelkehtsz egészséges finomságokat egyenesen a termelőtől!


Ki lehet pártoló tag?

partoló tagságRöviden? Bárki.:)

A pártolói tagdíj összege évi 5.000 forint.

Higgy abban, hogy lehet csökkenteni a hulladékodat, hogy lehet tudatos fogyasztói döntéseket hozni, és hogy a sok kicsi sokra megy. Ha elegen vagyunk, változtatni tudunk! Legyél részese egy olyan aktív közösségnek, ahol első kézből próbálhatod ki a hulladék-megelőzés mindennapi módszereit, ahol ismereteket szerezhetsz, tanulhatsz, fejleszthetsz, alakíthatsz!

 

 

Min dolgozunk pontosan, mit támogatsz?

 • Ovikba, iskolákba, egyetemekre járunk: oktatási programjaink segítségével a kicsik és nagyok szemléletét formáljuk.
 • Mozgosítjuk az egyéneket és a közösségeket (pl. redizájn pályázatok, flashmob, tájékoztató standolások lakossági rendezvényeken, garázsvásár szomszédközösségekben stb.).
 • A hulladékos jogalkotás során képviseljük a lakosság érdekeit, a hulladékcsökkentés alapelvét.
 • A civil szervezetek országos Nulla Hulladék Hálózatát koordináljuk, és velük közösen helyi akciókat bonyolítunk.
 • Pártoló tagoknak talán a legfontosabb: ingyenes környezeti tanácsadást nyújtunk, bevásárló közösséget szervezünk, környezetvédelmi előadássorozatokat szervezünk, közösségi komposztálót üzemeltetünk, cserebere börzéket rendezünk, hogy csökkenjen a textilhulladék és felfrissíthesd a ruhatárad, tárgyi adománykoordinátori hálózatot tartunk fent, ingyenes javítóműhelyes adatbázisokat működtetünk. Kommunikációs csatornáinkon napi szinten adunk a gyakorlatban is használható hulladékcsökkentő tippeket.

      Az összes évszakban gyönyörű kertünkben mindig szívesen látunk!

 

 

Amit pártolótagjainknak nyújtunk:

zoldségek asztalon

 • klubéletet, közösségi találkozókat,
 • a személyes életmódváltásodat elősegítő információkat, tippeket, lelőhelyeket,
 • részvételi lehetőségeket ingyenes humuszos szakmai rendezvényeken, kedvezményes üzemlátogatásokon,
 • a szervezet lapjának kedvezményes előfizetését, kiadványainkból egy-egy példányt,
 • szolgáltatásaink ingyenes és/vagy kedvezményes igénybevételét (pl. napközis tábor, gyerekszakkörök, házi könyvtár, környezeti tanácsadás, közösségi komposztáló és ingyen virágföld, kézműves felnőtt-tanfolyamok stb.),
 • közös akciókban való részvétel: bevásárló-közösségünk tagja lehetsz, ahol együtt, közvetlenül a termelőtől, gyártótól szerezhetünk be nagyobb tételben a környezettudatos életvitelt segítő élelmiszert és egyéb holmikat,
 • belső csereberékben, kisebb adományfogadó és adományozó akciókban, és szívességkörben vehetsz részt; a felépült közösségben ritkán használt tárgyak közös használati rendszereit is szeretnénk felépíteni, kölcsönzések formájában,
 • kellő számú pártolótag esetén partnerkedvezményeket is szándékunkban áll elérni, pl. javítóhálózatokban, környezettudatos üzletekben.

Amit kérünk cserébe:

 • céljainkkal való egyetértés,
 • éves – néhány ezer forintos – pártolói tagdíj megfizetése,
 • együttműködés aláírása.

Pártolótagságra való jelentkezés

humusz batyu

Ha pártolótagként szeretnél csatlakozni a Humusz csapatához, az alábbi módon teheted meg:

 1. Kattints a lenti linkre, töltsd le és töltsd ki a nyilatkozatot, majd hozd be hozzánk, vagy küldd el postán a 1111 Budapest, Saru u. 11. címre! (Ha az utalással egyidőben elküldöd beszkennelve a humusz@humusz.hu emailcímre, a tagságod azonnal elkezdődik, de kérjük, ebben az esetben is hozd be utána személyesen vagy küldd el postán.)
 2. Az éves tagdíj 5000.- Ft, amit a Humusz Házban személyesen tudsz befizetni, vagy az alábbi bankszámlaszámra átutalva: Magnet Bank 16200151-00174578 fizethetsz be (a banki utalás közleményébe mindenképpen írd be, hogy pártolótagsági díj).

 

A CSATLAKOZÓ NYILATKOZAT ITT TÖLTHETŐ  LE!

 

Ha csatlakozni szeretnél, kereshetsz minket elérhetőségeink bármelyikén:
cím: 1111 Budapest, Saru u. 11.
telefon/fax: (06) 1/ 386-2648
honlap: www.humusz.hu
e-mail: humusz(kukac)humusz.hu