Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Keretszerződés"

  • 2012. április 30.
  • Axi

komposztalas piktogramSikeresen zárult Szövetségünk egyik komposztálással kapcsolatos projektje, amely a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósult meg! A Humusz Szövetség "Komposztálás az iskolaudvaron" c. programján összesen 33 fővárosi iskola vett részt .:)

Program keretében fővárosi iskolák számára biztosítottunk ingyenes komposztkereteket. Emellett az igénylő iskolák pedagógusai és iskolai munkatársai számára képzést tartottunk komposztálás témakörében, annak érdekében, hogy aktuális ismeretekkel és módszertani ötletekkel segítsük a környezeti nevelés terén folytatott tevékenységüket az iskolai órákon.

A program rövid leírása:

  • A projekt keretén belül 66 db keretet osztottunk szét 33 fővárosi iskolában, iskolánként 2-2 db-ot.
  • A komposztkeret osztását egybekötöttük egy-egy térítésmentes, félnapos, négy órás komposztálással kapcsolatos képzéssel, amelyre a jelentkező iskolából két munkatárs, pedagógus jöhetett el.      
  • A már meglévő komposztalj.hu honlapunkra újabb anyagokat tettünk föl (játékok, kiadványok, videók), amely reményeink szerint a képzés után is nagy mértékben segítik majd a pedagógusok és iskolai dolgozók munkáját.

komposztkeretek osztása

A program végeztével bízunk abban, hogy a pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, amely segíti a környezettudatos szemléletük kialakulását. Annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a szemléletformálás, a hulladékmegelőzés elérése komposztálás keretén belül fontos, hogy a gyerekek napi szinten halljanak a témáról, és a pedagógusok személyében hiteles példa álljon előttük. Ezt csak úgy valósíthatják meg, ha a diákoknak folyamatosan biztosítják a komposztálás lehetőségét az iskola területén.

A programot követően rengetek pozitív visszajelzést kaptunk, az iskolák hálásak voltak, hogy részt vehettek egy ilyen témájú programon és lehetőségük nyílt megismerkedni a komposztálás folyamatának rejtelmeivel.

Köszönjük a programon való aktív részvételt!:)

 

Fovarosi Onkormanyzat logo

A program a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósult meg.