Saláta - oktatási segédletek

Segíts, hogy mi is segíthessünk!

 • 2017. március 30.
 • P.Gabi
Most a Humusz kér
Támogasd most a Humusz Szövetséget!

A Humusz Szövetség elmúlt 22 évében sok-sok hullámhegyet és -völgyet élt meg. Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a civil szektor kormányzati megítélését, gondolhatja, hogy munkánk és létünk egyre nehezebb. Nem titok, fennmaradásunk bizonytalan, hisz nem alapozhatunk csak önkéntes munkára. Mint minden szervezetnek vannak állandó költségeink.

Elhivatottságunk töretlen, viszont a továbbiakhoz a Te segítségedre is szükségünk van.

Ha értékeled környezetvédelmi erőfeszítéseinket, kérünk, járulj hozzá a munkánk folytatásához!

Rovatok: 
Műfaj: 

Civil szervezetek a környezeti nevelésért

 • 2016. január 21.
 • Csilla
Ajánlás pedagógusok és döntéshozók részére a civilek szerepéről a környezeti nevelésben.

A Humusz más civil szervezetekkel és szakértőkkel közösen egy munkacsoportot alkotott, hogy utánajárjon, mitől lehet hatékonyabb a környezeti nevelés az oktatási rendszerben.

A munkacsoport 2015 tavaszán jött létre, hogy szakmai ajánlás szülessen a környezeti nevelés hatékonyabb működéséről. A munkacsoport ülések megbeszélései során fényt derült arra, hogy sok civil szervezet már évtizedes múltra visszatekintő gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezen a terén, amely nagyban hozzájárulhat a hazai környezeti nevelési gyakorlat fejlesztéséhez.

Rovatok: 

Etika tanárok felkészítése

 • 2015. július 30.
 • Kossár Janka
Továbbképzés a 2015-16-os tanévben, a 11. évfolyamon induló etika tantárgy oktatásával kapcsolatban

Továbbképzés a 2015-16-os tanévben, a 11. évfolyamon induló etika tantárgy oktatásával kapcsolatban.
A 60 órás továbbképzés résztvevői az OFI gondozásában megjelenő Lányi András – Jakab György: Etika c. tankönyv alapján készülhetnek fel az új tárgy oktatására.

A kerettantervben megállapított tematikát követve elméleti és gyakorlati útmutatást kapnak az egyes fejezetek feldolgozásához. Előadások segítik tájékozódásukat az erkölcsi gondolkodás történetében. A legfontosabb irányzatok klasszikus szövegeit szemináriumi foglalkozások keretében dolgozzák fel. Az etika sok tekintetben rendhagyó tárgy, már a bevezetését megelőző viták során is felmerültek kényes kérdések, nehéz dilemmák, amelyekre a pedagógusoknak rövidesen az osztályteremben kell megoldást találniuk. Ezért a tanfolyamon kitüntetett szerepet kapnak a szakmódszertan kérdései.

Rovatok: 
célcsoport: 

"Keretszerződés"

 • 2012. április 30.
 • Axi
Komposztálás az iskolaudvaron c. program

komposztalas piktogramSikeresen zárult Szövetségünk egyik komposztálással kapcsolatos projektje, amely a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósult meg! A Humusz Szövetség "Komposztálás az iskolaudvaron" c. programján összesen 33 fővárosi iskola vett részt .:)

Program keretében fővárosi iskolák számára biztosítottunk ingyenes komposztkereteket. Emellett az igénylő iskolák pedagógusai és iskolai munkatársai számára képzést tartottunk komposztálás témakörében, annak érdekében, hogy aktuális ismeretekkel és módszertani ötletekkel segítsük a környezeti nevelés terén folytatott tevékenységüket az iskolai órákon.

A program rövid leírása:

Rovatok: 
Műfaj: 

Indul a Nulla Hulladék Hét 2011 programsorozat!

 • 2011. november 17.
 • zui
Nulla Hulladék Hét 2011 nov. 21-27.

Nulla Hulladek Het logoA Humusz Szövetség az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából 2011-ben is megrendezi a Nulla Hulladék Hét nevű programsorozatot. Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!

A Humusz Szövetség november 21-27. között több civil szervezettel karöltve hívja fel a figyelmet arra, hogy csökkentenünk kell a termelődő hulladékunk mennyiségét, amit elsősorban a környezettudatos fogyasztással érhetünk el. A tavaly közel 30 szervezet részvételével lezajlott rendezvény idén is sok meglepetést tartogat.

Hogyan kapcsolódhatsz be a Nulla Hulladék Hét 2011 programsorozatba?

Rovatok: 
Műfaj: 

Szezonális szolgáltatásaink vállalatoknak és iskoláknak

 • 2011. október 28.
 • zui
Ne vásárolj semmit nap, Nulla Hulladék Hét, Ökomikulás és karácsonyvárás

okomikulas, angyalvaras promoA közelgő jeles napok és ünnepek alkalmából vállalatokra és iskolákra szabott szolgáltatásokat alakítottunk ki. A Ne vásárolj semmit nap, és a Nulla Hulladék Hét, a Mikulás és a karácsonyvárás azok az események, amik kapcsán nagy örömmel mutatjuk be és ajánljuk új szolgáltatásainkat.

Szezonális ajánlatunkról a honlap Szolgáltatásaink menüpontjában lehet tájékozódni. Szerepel itt többek között ökomikulás, vállalati karácsonyi program és "bolti trükkök" áruházlátogatás iskolai csoportok számára. Mindenkinek érdemes megismerkedni az új szolgáltatásokkal, aki egy kis környezettudatos újdonságot vinne vállalata vagy iskolája életébe!

Megrendelésükkel civil szervezetünk további szemléletformáló tevékenységét támogatják!

Rovatok: 

Pedagógusképzések

 • 2011. május 23.
 • névtelen (nem ellenőrzött)
A Humusz Szövetség képzései pedagógusoknak

Felnőttképzés

A Humusz Szövetség előadásokat, foglalkozásokat és képzést tart pedagógusok számára a fogyasztói társadalom és a hulladékgazdálkodás környezeti összefüggéseiről.

Akkreditált pedagógus továbbképzés


Rovatok: 
célcsoport: 

Újrapapír füzetek a tanévkezdéshez

 • 2009. augusztus 26.
 • juci

A HuMuSz régi álma vált valóra idén, mivel a 2009/2010-es tanévkezdéshez már többféle magyar gyártmányú iskolai újrapapír füzet közül válogathatnak az iskolák.  Mivel az alábbi felsorolásban szereplő füzetek az ország minden pontjáról beszerezhetőek, a HuMuSz idén már nem állította elő saját füzeteit.

Sajnos, az alapanyag minden esetben külföldi papírgyárakból származik, mivel hazánkban nem állítanak elő erre alkalmas papírokat (a hazai technológiák csak borítékok, kéztörlők, hullámpapír és egyéb hasonló papíráru előállítását teszi lehetővé), de a füzetek gyártása már Magyarországon is elkezdődött.

 

Rovatok: 
Műfaj: 

Futurobi és a mélység őrei

 • 2015. november 10.
 • Ressinka Agnes
Interaktív képregény-kaland gyermekeknek.

Vígh Zoltán és Vass Richárd képregénye alapján készült interaktív képregény-kaland. Futurobi a jövőből érkezett, hogy a jelent megváltoztatva biztosítsa számunkra a fenntartható holnapot. Segíts Te is megfejteni a rejtélyt! Futurobi segítségével találd meg a mélység őreit!

Rovatok: 
Műfaj: 

Oldalak