Ünnepelj velünk az Újrapapír Napján!

ujrapapirMárcius hónapban várjuk a vállalatok és egyéb gazdálkodó szervezetek pályázatát az irodai papírfelhasználás csökkentésének jegyében.

 

A pályázatra jelentkezhetnek vállalatok és egyéb szervezetek, vagy azok részlegei (osztályai, csoportjai, projektjei) az általuk végzett tevékenység típusától és méretétől függetlenül, amelyek az elmúlt két év során sikereket értek el a papírfelhasználás csökkentésében.

A pályázat célja, hogy felhívjuk a figyelmet az irodai papírfelhasználás csökkentésének - és az újrapapír használatának jelentőségére. Fontosnak tartjuk, hogy jó gyakorlatokat gyűjtsünk, és később megosszuk azokat.

A pályázat tartalma:  egy-két oldalas beszámolókat várunk, amiben a pályázók bemutatják, hogy miként csökkentették a papírhasználatot és hogyan sikerült népszerűsíteniük az újrapapír használatát saját irodájuk/munkatársaik körében.

A pályázat elbírálásánál a következő szempontokat vesszük figyelembe a társaság méretéhez arányosítva:

  • a felhasznált papír mennyiségének csökkenését,
  • a felhasznált újrapapír arányának növelését,
  • a bevont közösség nagyságát (az adott csoport, részleg, stb. teljes létszámához viszonyítva),
  • az alkalmazottak ösztönzésének módját a papírcsökkentésre,
  • a közösségi együttműködés sikerességét.

A pályázatok elbírálásánál a papírfelhasználás átalakítása mellett, az ötletesség és a közösségi együttműködés kialakítása az elsődleges szempont. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a dolgozók hogyan képesek együttműködni a közös cél érdekében. A legjobb beszámolók beküldői szemléletformáló ajándékcsomagot kapnak (pl. újrapapír termékek, környezettudatos irodaszerek, szemléletformáló kiadványok stb.). A pályázat győztese "Nulla hulladék" szemlélet formáló képzést nyer (max. 15 fő), valamint a győztes csapattal készült interjút honlapunkon és magazinunkban is megjelentetjük.

Regisztráció a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével március 22-ig! Az egy-két oldalas,  fotóval kiegészített pályázatokat március 30-ig várjuk a dani(kukac)humusz.hu email címre.

A beszámolók feldolgozásának megkönnyítése érdekében kérjük, hogy a fotókat  a szöveges beszámolótól elkülönülten, külön csatolmányként küldjék!(Csapattagokról készült max. 3 db, jó minőségű, jpg formátumú képeket várunk).

A papír történetéről röviden itt olvashatnak.

További cikkek az újrapapírral kapcsolatban:

Mindig újrapapír

Osztály, vigyázz!!

Újrapapír vagy e-könyvek?

Újrapapír vagy fenntartható erdőgzdálkodás?

Újrapapír beszerzés: http://www.humusz.hu/faq/papir

Zöld üzleti hírek