Papír hátán papír

A lehetőségek tárháza végtelen. Ezt bizonyítván bárki megirigyelte volna az Újrapapír workshopunkon felsorakoztatott újrapapír fajtákat, mintákat, formákat.

Az Újrapapír Napja alkalmából március 11-én szakmai workshopot szerveztünk a kommunikációs szakma képviselőinek, célul tűzve ki az újrapapír használatának fellendítését és az ezzel kapcsolatban felmerült kételyek eloszlatását. Ehhez a papír szakma különböző területeiről érkező képviselőit hívtunk segítségül, hogy az érdeklődők átfogó képek kapjanak a témáról. A workshopon betekintést nyerhettek a papír életének körforgásába, azaz pl. hogyan és hányszor válhat egy papír újrapapírrá, megismerkedhettek a zöld nyomtatás lehetőségeivel, különös figyelmet fordítva a papír típusokra és azok felhasználhatóságára, valamint követendő és kevésbé szerencsésen kivitelezett példákon keresztül világítottunk rá a visszásságokra és azok kikerülési módjaira.

A szakmai mondandó után kézműveskedéssel záródott a délután, bemutatva néhány lehetőséget, miképp varázsolható rövid idő alatt is hasznos és/vagy díszes alkotás a szemétnek hitt papírhulladékból.

Kezdeményezésünkre immár egyre többen ünneplik az Újrapapír Napját minden év március elsején, amiből egyértelműen látszik, az emberekben igenis megvan az igény a környezet védelmére, és ennek érdekében hajlandóak tényleges lépéseket is tenni. Bízunk benne, hogy az ezen ünnep során megtanult jó gyakorlatok az év fennmaradó részében is gyakorolhatók és továbbfejleszthetők lesznek.

Zöld üzleti hírek