A Humusz Szövetség részt vett az Ericsson Magyarország Feltöltődő Hét nevű rendezvényén

Az Ericsson Magyarország 2004 óta minden tavasszal egy rendhagyó programsorozattal, az úgynevezett feltöltődő héttel ösztönzi a dolgozókat az egészséggel való törődésre. Idén április elején a Humusz szövetség társadalmi vállalkozása a Re-krea is részt vett az eseményen.

ericssson

A Humusz Szövetség  társadalmi vállalkozásán a Re-kreán keresztül igyekszik segítséget nyújtani cégeknek és vállalatoknak abban, hogy tevékenységük fenntarthatóbb, környezettudatosabb és hulladékszegényebb legyen. Vállalkozásunk szolgáltatásai alapvetően olyan vállalatoknak szólnak, melyek tudatos CSR-stratégiával rendelkeznek. Ilyen vállalat például a több mint 1500 embert foglalkoztató Ericsson Magyarország Kft.

Az Ericsson Magyarország hosszú távú stratégiájában az emberi erőforrásnak mindig is nagy szerepe volt. A budapesti székhelyű cég a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet dolgozóinak foglalkoztatási körülményeire. Ezt a pozitív hozzáállást tükrözi a vállalat által már 9 éve megrendezett programsorozat, a Feltöltődés Hete, amely játékos formában hívja fel a dolgozók a figyelmét az egészségmegőrzés és az egészséges életmód szemléletének a fontosságára.

A Humusz Szövetség a programsorozatban két helyszínen és két időpontban is részt vett. Április 3-án a Könyves Kálmán körúti Népliget Center irodaházba látogattunk el ökofrankó büfét kínálva az alkalmazottaknak. Az egészséges falatok fogyasztása közben a résztvevőknek lehetőségük nyílt az egészséges táplálkozással, a környezetvédelemmel és hulladékcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseik és gondolataik felvetésére és megbeszélésére. Április 4-én pedig az Irinyi József úti Science parkba mentünk, ahol az ökofrankó büfé mellett interaktív játékokkal, kérdőívekkel és beszélgetésekkel próbáltuk a jelenlevők szemléletét formálni, környezettudatosságukat fejleszteni. A kvízünket kitöltők közt nyereményt sorsoltunk ki. Erre a helyszínre vándorkiállításunkat is elvittük.  Üvegvitrinjeinkben a Fölösleges Áruk Fóruma vándortárlat jópofa, de funkciójuk és létjogosultságuk szerint megkérdőjelezhető árucikkei kaptak helyet: a frappáns gagyiparádé-felhozatallal arra próbáltuk ráirányítani a figyelmet, hogy hirtelen ötlettől vezérelve, mennyi olyan dolgot vagyunk képesek begyűjteni, amelyet a gyártók és kereskedők szükséges használati tárgyként dobnak piacra, ám amelyek valójában könnyűszerrel nélkülözhetők, s éppen ezért rövid úton hulladékként a kukában, vagy lomként a szekrény mélyén végzik.

Ezen a jó hangulatú és izgalmas rendezvényen való megjelenésünket mindenképpen sikeresnek tartjuk, hiszen a résztvevők számára ez  kitűnő alkalom volt arra, hogy  az egészséges táplálkozásról és a környezet védelmének fontosságáról beszélgessenek . A tájékozódás, ismeretszerzés mellett lehetőség nyílott az ismerkedésre is. Reméljük az itt született kapcsolatok (legyenek azok munkatársak közti, vagy Humuszos ismeretségek) sokáig tartanak majd, és sok mindenkinek a hasznára válnak.

Zöld üzleti hírek