Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Papírzacskót akarunk!

Várjuk az ötleteket!
Év: 
2003
Szám: 
Tél
Szerző: 
Kolos Lívia

Az E-misszió Egyesület nagy fába vágta fejszéjét, ugyanis egy újonnan indult kampány keretében el szeretné érni, hogy a papírzacskó újra átvegye a nejlonzacskók uralmát a boltokban.

A lakossághoz például boltokba kihelyezett plakátokon és buszreklámok segítségével kívánunk eljutni. Azt szeretnénk elérni, hogy a vásárlók a boltban a papírzacskót keressék. Emellett lakossági fórumokat fogunk szervezni.

Természetesen a boltokat is megcélozzuk, felvettük a kapcsolatot a helyi boltvezetőkkel. Magyar tulajdonban lévő boltokkal szeretnénk jó kapcsolatot kialakítani, őket zöldíteni. Az igazi az lenne, ha üzletláncot sikerülne megnyerni az ügynek, és azt hiszem, sokunk nagy álma teljesülne, ha valamilyen országos láncot tudnánk bevonni, pl. a Coop-ot, vagy a CBA-t. Egyelőre " városi szinten " azzal is segítjük a papírzacskók elterjedését, hogy a plakát mellett szemléletformáló szöveggel, karikatúrával nyomott papírzacskókat helyezünk ki az üzletekben.

Felkutatjuk az országban található papírzacskógyártókat, egy listát készítünk, amit eljuttatunk a boltvezetőkhöz, hogy segítsük a kapcsolat létrejöttét a gyártók, a forgalmazók és a felhasználók között.

A negyedik pont pedig, ahol "támadunk", az az állami, önkormányzati szint, ahol el kívánjuk érni, hogy támogassák a környezetbarát csomagolóanyagokat.

E rövid vázlat alapján biztosan sokan arra gondolnak, hogy ez mekkora falat. Ezért szeretnénk a segítségeteket kérni: ha valakinek van ötlete, ismeretsége, hozzáfűznivalója, kiegészítése, stb., örömmel várjuk. Akár üzletláncról van szó, amelyet érdemesnek tart bevonni az akcióba, akár ismer papírzacskógyártót, szóljon nekünk.

Cím: 4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a
tel./fax: 42/423-818
e-mail: [email protected]

A segítségeteket előre is köszönöm!