Menekülés Hedóniából

Ahol jók a kamatok

A december 3-i Cserebere Börze, amelyet a KukaBúvár Egyesület és a Budapesti Talentum Kör a HuMuSz-házban közösen szervezett, jó apropó arra, hogy az olvasóknak bemutassam a Talentum Kört.
A Talentum Kör (röviden TTO) egy szívességbank avagy más néven kalákakör. Maga az alapötlet roppant egyszerű, a következő két dologra épül:

Újévi fogadalmak

Az alábbi fogadalmakat a HuMuSz aktivistái küldték nekünk. Nincs kétségünk afelől, hogy komolyan is gondolják. Kérjük a kedves Olvasókat, írják meg nekünk újévi fogadalmaikat, a kukabuvar.hu-n szívesen közölnénk egy bővebb összeállítást! Köszönjük! [email protected]

Főiskolai ökotábor

Középkori szakrális építészetünk különleges válfaját képezik a kerektemplomok. Ezek a kör alaprajzú ill. centrális elrendezésû épületek templomépítészetünk legarchaikusabb rétegét képezik. A kerektemlomok eredete a homályba vész. Az tény, hogy nálunk      a leggazdagabb a kerektemplomok építészeti anyaga. Ez mindenesetre elgondolkoztató, és nem siet alátámasztani a szakirodalomból ismert átvétel elméletét. Rotundáink jelentõs része elpusztult. Oklevelekbõl, helynevekbõl következtethetünk létezésükre. Ezek közül néhányat feltártak. Egy ilyen eset a Baj község határában a XIII század elején épült rotunda és környékének feltárása.

Bál után

Farkasréten hagyományos Katalin bált rendeztek. Minthogy a plébánia fiataljaira volt bízva a szervezés, így nekünk is volt némi lehetõségünk környezeti szempontból beleszólni egyes dolgokba.

Oldalak