HuMuSz háztáji hírek

Re-krea

Re-krea, a felelős gondolkodásra vállalkozók programja – így szól a Humusz Szövetség társadalmi vállalkozásának neve és szlogenje. Igen, tudatos vállalkozási törekvéseink gyümölcse idén őszre beérett, szolgáltatásainkat innentől vállalatok számára is végezzük, nem akármilyen támogatással.

A tervek után jön a kivitelezés

A nulla hulladék útját számunkra a Humusz kövezte ki azzal, hogy az induláskor kidolgozta Pilisvörösvár nulla hulladék stratégiáját. A 2011-ben a Marisla Foundation pályázatából finanszírozott kutató, elemző és a célokat megfogalmazó munka ugyanis az alapja annak a több évre szóló programnak, amelynek megvalósítási tervét ez év első hónapjában vázoltuk fel.

„Keretszerződés”

A Humusz "komposztálás" logója.Elsőre talán furcsán hangzik… komposztálni az iskolában?! Igen! Ahogy a komposztálás során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon átalakulnak, úgy változik meg a diákok véleménye is a körülöttük zajló hulladékos kérdésekben, ha jó példát és gyakorlati megoldásokat kínálunk számukra.

Házi sajtos és zacskómentes együttműködések

CivilekNyáron sem volt tétlen a „Teljes élet – Nulla hulladék” szellemben dolgozó szervezetek informális hálózata. Többek között új útmutatók, kibővült adatbázis, nejlonzacskómentes nap és frissült kiadvány szerepel a „vakációs összesítésen”. Ez sem kevés, de a (kinek-kinek) pihentető vagy munkás nyarat újabb országos nulla hulladékos kampány követi.

Civil a porondon

Igen, igen, van az úgy, kérem szépen, hogy egy civil szervezet vesz egy nagy, mély levegőt, és kimondja végre: az eddigi komoly pályázati függőségen lépjünk át egyszer s mindenkorra, és a hosszútávú fenntarthatóság, kiszámíthatóság érdekében gazdagítsuk további színekkel szolgáltatásaink palettáját.

Duzzad a jó gyakorlatok könyvtára!

Ötleteket keresel ahhoz, hogy milyen programok szervezésével tudnád bevinni a „zöld” gondolatot az iskolába, a helyi közösségbe, a munkahelyedre, az otthonodba? A nullahulladek.hu éppen azért jött létre, hogy ehhez segítséget nyújtson. Filmek, cikkek, linkek, dokumentumok – mind egy helyen. A tartalom folyamatosan bővül. Segíts Te is!

A gyenge kapcsolatoktól az ökofrankó büféig

„A társadalom gyenge kapcsolatai csak akkor épülhetnek ki, ha bizalommal vagyunk egymás iránt. Innováció, új ötletek csak gyenge kapcsolatok mentén születhetnek.” – mondta Dr. Csermely Péter a Mindentudás Egyetemén. Ilyen jellegű gyenge kapcsolatokon alapszik a Nulla Hulladék Hálózat is, amely informális módon köti össze az ország 40 civil szervezetét, s amelynek tevékenységeiről többször hírt adtunk ezeken a hasábokon is.

Csatlakozz a Humuszhoz!

tagságBizony, 16 éves fennállásunk alatt rengetegen ismerték meg a Humuszt, s időközben számtalan kölcsönös kapcsolat, együttműködés is kialakult. Vannak, akik az idejükkel és/vagy pénzükkel támogatnak, vannak informális és formális együttműködéseink, szervezeti és magánszemély partnereink. Egy szép nagy csapat formálódik a Humusz elvei és céljai mentén, és ez mindannyiunknak erőt ad.

Oldalak