Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Készüljön fel a megosztás gazdaságára!

  • 2017. június 01.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Bár már most is sok mindent felborított, valójában a megosztás alapú gazdaság – sharing economy – növekedése még csak most kezdődik igazán. Becslések szerint 2025-re számos területen megközelíti a hagyományos gazdaság részesedését. Az előrelátó cégvezetők jobban teszik, ha most kezdik a felkészülést! Ebben segít a Piac & Profit június 15-i konferenciája.

Ami eddig csak hangzatos szöveg volt, most tényleg átformálja a világunkat. A megosztás alapú gazdaság mára a legkülönbözőbb területeken ad valós alternatívát a fogyasztói igények kielégítésére. Sőt, kutatások szerint szignifikánsan megváltoztatja a fogyasztói szokásokat. E gazdaság sértettjei azzal érvelnek, hogy az új szereplők nem tartják be a szabályokat, de valójában az igazság az, hogy alapvetően máshogy közelítenek egy-egy feladathoz. A hagyományos cégeknek ideje felvenniük a kesztyűt. Vagy megszokunk, vagy megszökünk.

A sharing economy mostanra érett be, hangzatos kifejezésből a fiatalabb fogyasztók közkedvelt választása lett, és az elkövetkező évtizedben kiemelkedhet a lassabb fejlődési ütemet produkáló gazdasági ágazatok közül. Terjedésében szerepe van a gondolkodásmód megváltozásának éppúgy, mint a technológia fejlődésének. A megosztás alapú gazdaság már a hazai vállalkozások életére is komoly befolyással bír, és egyre többen vannak azok is, akik itthon ebben a modellben törnek üzleti babérokra.

De mi ez az egész? Melyek a legnépszerűbb területei? Mit tettek a világban azok a cégek, amelyek már sikerrel változtatták át működésüket a sharing economy modellnek megfelelőre? Hogy állunk és mi várható a terület sokat emlegetetten problémás szabályozásával kapcsolatban? És milyen együttműködési formák lehetnek hatékonyak az innovációs gazdaságban? Mindezen kérdésekre szakértők segítségével, előadásokon és interaktív fórumon kaphat választ a Piac & Profit június 15-i Múló divat vagy a jövő gazdasági modellje: Sharing economy – megosztásos gazdaság című konferenciáján, ahol a terület hazai úttörőitől is első kézből lesheti el a siker titkát.

Részletes program és regisztráció: itt

 

forrás: zip.hu