Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztálj a Humusszal!

  • 2013. március 06.
  • Axi

komposzt logo

A Humusz Szövetség idén is komposztáló programot hirdet minden budapesti telephelyű közoktatási intézménynek!

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani.

 

A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás. Komposztálás során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Növények számára értékes nyersanyag keletkezik a humusz, vagy más néven komposzt. A komposzt ásványi anyagokban gazdag, sötétbarna földszerű anyag, mely kiváló tápanyagként felhasználható cserepes növények átültetése során, vagy kerti növények tápanyag biztosítására.

Fővárosi óvodák és iskolák jelentős részében a mai napig nem megoldott a kerti és a zöldhulladékok komposztálása. Az udvaron felgyülemlett avart elszállítatják.

Az iskolai zöldhulladék komposztálás során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, természeti körfolyamatokkal kapcsolatban. Aktív résztvevői lehetnek a hulladékcsökkentésnek és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, amely segíti a környezettudatos szemléletük kialakulását.

 

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani.
Gazdára váró komposztkeretek

A  támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl módszertani kérdésekkel is foglalkozunk, amelyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket, hogy  milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket a tanóráikon.

Az eszközök átvételének feltétele tehát, hogy egy alkalommal az általunk szervezett (díjmentes) elméleti és módszertani képzésünkön részt vegyenek, amely a Humusz Ház Oktatótermében kerül megrendezésre. 

Képzések helyszíne: Humusz Ház Oktatóterme
                                 1111 Budapest, Saru u. 11.

Képzések időpontja: 2013. április 11. (csütörtök) 14.00-18.00  vagy

                                 2013. április 12. (péntek) 14.00-18.00 - A pénteki nap már betelt!

A komposztkeretek átvételére a képzés után van lehetőség. Abban az esetben, ha ez nem megoldott, április 26-ig (péntek) van erre lehetőség a Humusz Ház nyitvatartási idejében, melynek feltétele, hogy a korábban megjelölt időpontban rész vegyenenek a képzésen.

Nyitvatartási idő: H, Sz, Cs, P: 9.00 - 16.00

                         K: 9.00 - 18.00

 

Amennyiben programunk felkeltette az érdeklődését és szeretne csatlakozni, várjuk jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2012. március 26. (kedd), vagy a készlet erejéig!

JELENTKEZZEN ITT!

A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik! A részletes tájékozatás regisztráció lezárása után, külön levélben történik!

További információ:

Némethné Kavecsánszki Alexandra
Drótposta: axi(kukac)humusz.hu
Mobil: 20/224-91-12
Tel: (06 1) 386-2648

 

Fovarosi Onkormanyzat logo

A program a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósul meg.