Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Izelítő a környezetbarát termékek kínálatából

  • 2010. november 09.
  • juci

Indiai mosódió, dinamós zseblámpa, kecsketej szappan és társaik - a Kötháló (Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata) pályázatának jóvoltából egyre bővülő kínálatban tekinthetőek meg "zöld" termékek, háztartási eszközök a hálózat tagszervezeteinek irodáiban, így a Humusz Házban is.

Környezetbarát termék polcHazánkban is egyre több tudatos fogyasztó keresi a boltok polcain a környezet- (és egészség) barát alternatívákat, legyen szó akár bioélelmiszerekről, natúrkozmetikumokról, energiatakarékos berendezésekről, vagy természetes összetevőket tartalmazó tisztítószerekről. Ezt a fogyasztói igényt felismerve már számos élelmiszer-lánc és bolthálózat forgalmaz már ilyen termékeket, hétköznapi vásárlásaink során érdemes tehát figyelni a környezetbarát összetevőkre utaló jelzéseket (A, illetve A+ energiaosztályú berendezések, Fair Trade logó, FSC minősítés, stb.). Néhány bolt kifejezetten "zöld" termék-katalógussal is rendelkezik, az áruházban külön sarkot alakítva ki a környezetbarát termékeknek (pl. Office Depot).

A Kötháló irodáiban megtekinthető bemutatópolcon ezen termékek közül mutatunk be egy csokorra valót, tanácsadóinktól pedig hasznos gyakorlati tanácsokat is kaphatnak a látogatók a termékek használatára vonatkozóan. Milyen termékeket is lehet itt megtekinteni?

  • öko-szappanok, illóolajok, dentomin fogpor, háztartási étolaj-derítő, mosható nadrágpelenka (leírás itt)
  • bórax, citromsav, mosószóda, mosódió, szódabikarbóna, mikroszálas tisztítókendő (leírás itt)
  • ledes dinamós zseblámpa, papír- és vászonszatyor, biopin festékek, újrahasznosított műanyagból készült bélyegző, légkeveréses vízcsapfej, kompakt fénycső (leírás itt)

A bemutatópolc termékei helyben nem vásárolhatóak meg, de néhány, elsősorban online áruház kifejezetten ezen termékek népszerűsítésére és forgalmazására szakosodott, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót az alábbi listában: