Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sulikezdés – csináld magad!

Év: 
2015
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Nagy Ági

„Főzzünk abból, ami van” – ez is lehetne a kreatív, újrahasznosító praktikák mottója. A maradékokat felhasználva egyedi cuccokkal stafírozhatjuk ki a gyerekeket.

Sokat hallani arról, mekkora nehézséget jelent egy-egy családnak az iskolakezdés, de talán ez mégsem törvényszerű. Innen-onnan hallani jó kezdeményezésekről, mint például az ingyen tankönyvek vagy a karitatív szervezetek csomagjai. A füzetek és más eszközök beszerzésekor is dönthetünk tudatosan, és ezzel még pénzt is spórolhatunk. Biztosan nehéz a gyermeknek nemet mondani, amikor mindenáron a trendi figurás füzetet szeretné, azonban a szülőnek kell mérlegelnie. A gyerekek értelmesebbek, mint olykor hisszük, és sokszor el lehet magyarázni nekik, miért döntünk úgy, ahogy.

Saját borító készítése Egyedi füzet

A kisebb dolgokat, amelyek a rendet és a mindennapos használatot segítik, mi magunk is megcsinálhatjuk, ráadásul a közös készülődés nemcsak hasznos, de jó móka is!

Készítsünk egyforma vagy akár különböző átmérőjű papírgurigákból asztali íróeszköztartót! Alapként használhatunk kartont, a háztartásból száműzött tálcát, vödörtetőt, vagy dolgozhatunk fedő nélküli dobozzal is, a belsejét telerakva gurigákkal. A kiválasztott alapot lefestjük vagy beborítjuk maradék csomagolópapírral. A papírhengereket is díszíthetjük, aztán már csak rá kell ragasztanunk az alapra.
Másik változata az eszköztartónak, amikor nagyobb átmérőjű hengereket piramisszerűen rögzítünk egymásra. Ceruzákat, tollakat tarthatunk kivágott oldalú/tetejű flakonokban is.

Egyedi borító 2. Egyedi füzet 3.

Varrhatunk egyedi textil tolltartót, amely lehet kisebb, neszesszer formájú, vagy tekercsben összehajtható típusú. Biztos akad némi maradék anyag, elnyűtt farmer vagy használaton kívüli ruhadarab, ami tökéletes erre a célra.

A füzetek sokféleképpen beboríthatók, használjunk maradék csomagolópapírt, újságlapokat. Egyszínű borítóra ragasszunk papírból kivágott virágokat, masni- vagy állatformát, egyéb alakokat.

Egyedi határidő napló

Az általunk készített tárgyak kinézetének csak a fantázia szabhat határt!

Újrahasznosított tárcák