Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tájsebészet Gödön

Év: 
2003
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Bódiné Rábai Zita (a gödi környezetvédelmi bizottság elnöke)

A gödi önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett tájsebészeti program részeredményeként egy digitális térkép készült, amely bemutatja a településen található illegális hulladéklerakók helyeit.

A térkép képei közül többet már ki is cserélhetünk nyugodt szívvel, ugyanis egy takarítási akció során eltüntettük őket! Programunk részeként iskolásoknak, ovisoknak rajzpályázatot is hirdettünk, amelynek eredménye a helyi művelődési házban került kiállításra.

A program természetesen itt nem ért véget, a cél az, hogy idővel a térképről eltűnjenek a kritikus foltok - ezen is dolgozunk. Nemcsak a konkrét takarításon, de önkormányzati rendeleteken is, hogy megelőzzük a további lerakók kialakulását (pl. köztéri konténerek kihelyezése, erdők bejáróútjainak elzárása, szigorúbb építéshatósági előírások betartatása, felvilágosítás, ellenőrzés, magánerdők tulajdonosaival együttműködés stb.).

A jelenlegi állapotok megtekinthetőek a http://godiek.bravepages.com /szemetlerakok ideiglenes webtárhelyen, a végleges anyagot a városi honlapra szánjuk (www.god.hu).