Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak Önökre, Olvasókra merünk hosszútávon számítani

Év: 
1999
Szám: 
Tél

Az állam csak retorika szintjén veszi komolyan a társadalmi szervezeteket, és miközben a pártok és ifjúsági szervezeteik egyre több állami (és egyéb.) pénzekhez jutnak, a közhasznú civil szféra tartósan vagyon, működési és projectforrások nélkül tengődik.

 

Magánmecenatúra nincs Magyarországon és egy jó darabig nem is lesz. A mai gazdagok nem olvasnak KukaBúvárt. Vagy mégis? (ld. 2. oldal) Reklámozók nálunk nem tülekednek, de nem is tölthetnének sok időt a szerkesztőségben. Szponzorok is csak olyanok kerülnek, akiktől egy fillért sem fogadnánk el.

Csak Önökre, Olvasókra merünk hosszútávon számítani. Nem hisszük, hogy az Önök előfizetései el tudják tartani a lapot, de több visszajelzést, több megerősítést szeretnénk kapni az Olvasóktól. Három évig ingyen küldtük a KukaBúvárt 800 magyar környezeti nevelőnek, de amikor megkérdeztük a véleményüket a lapról, talán huszan jeleztek vissza. Ilyen természetes lenne mindenkinek, hogy van egy társadalmi szervezet, amely ingyen szolgáltat környezetvédelmi információkat? Vagy ennyi lenne az igény?

Tudjuk, hogy nem. Őszi vándorkiállításunk szakmai és pedagógiai sikere olyan meglepő mértékben múlta felül reményeinket, és olyan hihetetlen számú új meghívást kaptunk, hogy szinte biztosak lehetünk, jó úton indultunk el.

A fent említett nehészségek ellenére tagszervezeteink egyre erősebbek és ügyesebbek. Ez a melléklet Őket mutatja be. A hátoldal térképén több szervezet is található, de a bemutatkozást lapzártáig nem küldték el szerkesztőségünkbe. Ettől még léteznek, aktívan dolgoznak, érdemes hozzájuk fordulni helyi és regionális ügyekben!