Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fogyasztó kúra - Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról

  • 2010. április 15.
  • beus

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány gondozásában megjelent kiadvány modulvázlatokat tartalmaz, melyeket pedagógusok, környezeti nevelők tudnak felhasználni tanórákon, illetve tanórán kívül szakkörön, erdei iskolában, táborban.

 

 

A FOGYASZTÓ KÚRA nem fogyókúrára hív, hanem a jövő fogyasztóit – a gyerekeket – igyekszik „kúrálni” a pedagógusokon, környezeti nevelőkön keresztül. Hiánypótló kézikönyv, mely olyan témakört ölel fel, melyről átfogó oktatási segédanyag még nem jelent meg.

A Magosfa célja az volt, hogy minél kevesebb előkészületet kelljen a tanárnak tennie, a fenntarthatóságnak mint témának a tananyagba való beépülése ne csak a tanár találékonyságán múljon: a modulgyűjtemény minél biztosabb alapot, s kész „receptet” kínáljon a foglalkozások megtartásához.

A 48 modulból álló gyűjtemény öt fő témaköre: Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás. Néhány modul címe: Tájkép vacsora után, Fair trade termékek, Lak (k)berendezés, Az idény reneszánsza, Alkudozás, Lassú konyha, lassú város.

Az A4 formátumú könyv terjedelme 330 oldal. Ára: 3200 Ft.

További információk a szervezet honlapján.