Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekjáték a szemléletformálás

  • 2012. március 31.
  • Pauló Gergő

Újra kapható a „Gazdálkodj felelősen!” társasjáték, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátítani, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig.

Egy játék azoknak, akiknek nem csak a pénz számít!

A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik.

Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

Gazdalkodj felelosen!
A társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekről az összefüggésekről viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást.

A társasjátékot 7-8 éves kortól ajánljuk!

A Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe ismételt támogatásának köszönhetően most kedvezményes áron kapható: bruttó 2000 Ft/db.

Rendelési tudnivalók:
A játék előzetes egyeztetés (tel: 06-70/340-8965) után személyesen átvehető a következő címen:
Horváth Kinga - Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért
1065 Budapest, Podmaniczky utca 1-3. III.em. 28. (37-es kaputelefon)
Postai utánvétellel megrendelhető a következő email címen: [email protected]
Emailos megrendelésnél kérjük a számlázási címet is megküldeni.

Forrás: Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért