Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ételdobozok Sopronban

  • 2016. január 26.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A Sopronban működő négy ételdoboz a fagyos télben életmentő a nélkülözők számára. Ne legyen közömbös azoknak sem, akiknek van néhány felesleges szendvicsük...

– Mindennap feltöltjük a szekrényeket, tíz-tizenkét fős csapatunk lelkesedése lankadatlan. Kétségtelen azonban, hogy a nagy év végi ünnepek, a jótékonyság időszaka bőséget hozott az ételdobozokba, sokan érezték úgy, hogy segíteniük kell. Most, január végén talán kevesebb az önkéntes, bizonyára kevesebb az otthoni felesleg is, de éppen ezért fontos, hogy legalább mi rendszeresen feltöltsük a szekrényeket – mondta Suri Vera, a soproni ételdobozok ötletgazdája, aki ezért

„Az év embere" díjat is kiérdemelte a Kisalföld munkatársaitól és olvasóitól.

A fagyos napokban még nagyobb szükség lehet a falatokra és szerencsére most is több helyen gyűjtik az éhezőknek szánt harapnivalót vagy készítik el a kifejezetten nekik szánt csomagokat. Munkahelyi csoportok, iskolák, baráti társaságok vagy egy-egy család karolta fel a kezdeményezést úgy, hogy vállalta a rendszeres feltöltést is.

Mégis gyakran üresek a szekrények, mert bizony sokan nyitják ki ételt remélve...

– Szinte mindig találkozom valakivel, aki már várja a csomagot – mondja Suri Vera. – Többen közülük már ismerősek... Sopron az elsők között volt Sopron az elsők között valósította meg a Pécsről indult kezdeményezést és már négy ételszekrényben remélhetnek a rászorulók segítséget.

Az első a Szent György-plébánia falára került, aztán nyílt egy az Eötvös-iskolánál, majd a piacnál és a jereváni szolgáltatóháznál. Mielőtt bárki kidobná a maradékot, jusson eszébe, ezek a dobozok, ha megtöltik őket, mások éhségét csillapítják.

 

forrás: kisalfold.hu