Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Redizájn kézműves foglalkozások a Humusz Házban

Év: 
2017
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Sperling Anna
Többféle tematikával különböző korcsoportokat várunk a Humusz Házba a redizájn kézműves foglalkozásainkra egész évben!

A hétköznapokban akarva-akaratlanul mi is veszünk olyan termékeket, amelyek csomagolását normális esetben kidobnánk a kukába. Ezek a foglalkozások azért jöttek létre, hogy a Humusz gyakorlott foglalkozásvezetői hónapról hónapra újabb és újabb tippeket, trükköket mutassanak meg a kézműveskedni vágyóknak, és segítségükkel te is készíthess ajándékokat vagy magad számára hasznos tárgyakat hulladékanyagokból, a legkülönbözőbb technikákat felhasználva. A programokon készített apróságokat természetesen mind hazaviheted. Az eszközöket, és alapanyagokat ritka kivételektől eltekintve mindig mi biztosítjuk.

Az alkotáshoz rengeteg újrahasznosított alapanyagot használunk, amivel megtanulhatjuk a környezettudatos életmódot, továbbá természetessé válhat mindennapjainkban a szelektív hulladékgyűjtés, ami a fenntartható élet elengedhetetlen része. Sokan a foglalkozások alatt rácsodálkoznak arra, hogy a hulladéknak vélt tejes/üdítős doboz, papír kávéspohár, bicikligumi-belső mennyi mindenre használható még fel. Bárki, aki ellátogat hozzánk, szabadon alkothat. Minden alkalommal mutatunk egy technikát, de sose szabjuk meg, hogy mit kell csinálni, mindenki saját szájíze szerint alkothat. Idén kötöttünk már kötőtű nélkül, csak a saját kezünkkel, és elkészítettük farsangi jelmezünket is.

Márciusban lesz újrapapír-készítő foglalkozás és raklapbútor-építő workshop is.

Idén minden hónapban egy-két kézműves foglalkozásra számíthatsz. Megtanítunk, hogyan készíts tárolót egy speciális papírfonó technikával, készítünk majd redizájn ékszereket, csecsebecse-tartókat. Felfrissítjük ruháinkat környezetbarát festéssel, gondolunk a házasulókra zöld esküvői dekorációkkal, és lesznek varrós tanfolyamaink is.

kézműves foglalkozások  raklap bútor készítés

Az aktuális workshopokról tájékozódj a honlapunkon vagy Facebook oldalunkon!


Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes

Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!