Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Humusz ajánló - érdekes kiadványok, holnapok

Év: 
2013
Szám: 
Tél

A „Gyémánt félkrajcár”-ra figyelő tizenévesek

A könyv az ökoiskolások példáin mutatja be, hogy mi mindent tehetnek eredményesen a fiatalok a környezetük érdekében. A kiadvány köztisztasági problémákkal indít, majd érdekes történetek, képek segítségével mutatja be a gyakori csomagolóanyagokat: papírt, üveget, fémet, műanyagot, italos kartont, amiket a környezeti problémákra fogékony fiatalok segítségével megmenthetnénk, újrahasznosíthatnánk. A gyermekek folyamatábrákon kísérhetik végig az újrahasznosítást, láthatják az újratermékeket. A közel 200 oldalas könyv tartalmát egy héttagú csoport párbeszédes stílusa és oldalanként 3-5 színes rajz, fotó vagy ábra teszi érdekessé.

Írta: Dr. Nádai Magda

Egyszerűbb gyermekkor
Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket?

A világhírű pszichológus-pedagógus könyve több országban aratott már sikert. A szerző nem „könnyen, gyorsan” típusú instant megoldásokat kínál, hanem szemléletmódot: a gyermekkor tiszteletét! A könyv arról szól, hogy miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát. Azoknak a szülőknek ajánljuk, akik nem szeretnék, hogy korunk rohanó mindennapjai bedarálják őket, és élhetőbb, tartalmasabb, szebb gyermekkort kívánnak biztosítani csemetéiknek.

Írta: Kim John Payne
Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft., 2013.

Svédbútor.hu
Használt skandináv bútorok piactere

A januárban megújuló online apróhirdetési oldalon egy egyszerű űrlap kitöltésével bárki meghirdetheti feleslegessé vált IKEA bútorait, amelyek között földrajzi terület és termékkategória szerint is lehet keresni. Az oldal működtetői nem állnak kapcsolatban az áruházzal, egyszerűen csak imádják az IKEA bútorokat, és igyekeznek környezettudatosan gondolkodni. A honlaphoz kapcsolódó blogban (http://ikeatuning.blog.hu/) a skandináv bútorok átalakításával kapcsolatos ötleteket is olvashatunk.