Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vidd magaddal a szemetedet!

Év: 
2007
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Országos Erdészeti Egyesület

A XI. ERDÕK HETE országos rendezvénysorozat kiemelt témájának az Erdészeti Erdei Iskolák az erdei szemét megszüntetésének ügyét teszik a középpontba. Évente több mint 100 millió Ft-ra rúg az erdei szemét felszámolásának költsége. Amennyiben a szemetet nem hagyjuk kint az erdõben és nem szükséges külön gépjármûvekkel összegyûjteni, hasznosíthatjuk és energiát takaríthatunk meg (mind a gyártás, mind pedig a szállítás terén).

 

erdei_szemet

"Vidd magaddal a szemetedet és energiát takarítasz meg – üzenik az erdészek, akik az erdõ gondozójaként sokat fáradoznak az erdõk megújításáért és tisztán tartásáért. Ez az akció nem a szemét összeszedésérõl szól most!

Az üzenetet egy ragasztós matrica segítségével juttatjuk el az erdészeti erdei iskolákba, és kérjük a gyerekeket, hogy az erdei szemétgyûjtõkre ragasszák fel. Ezzel hívják fel a turisták figyelmét az erdei szemetelés felszámolására. Amennyiben le is fényképezik digitális módszerrel (fényképezõgép, telefon), hogy valóban kiragasztásra került a matrica és átadják az erdészeti erdei iskolának a képet, közöljük az Országos Erdészeti Egyesület honlapján.

Végsõ célunk, hogy az erdõbõl - a nagyobb kirándulóhelyek kivételével - az erdei szeméttárolók is kerüljenek felszámolásra. Amennyiben további információra van szüksége, kérem, forduljon bizalommal Ormos Balázshoz a 30/919-3296-os telefonszámon."