Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újrapapír füzet

Végre rendelhető!
Év: 
2004
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Lugosi Bea

Tény, hogy az iskolai papírgyűjtésnek idehaza nagy hagyománya van. Bár már jó ideje nem működik olyan olajozottan a rendszer túlságosan alacsonyak az átvételi árak  azért még mindig számos oktatási intézmény akad, mely többé-kevésbé rendszeresen meghirdeti az osztályok közötti versenyt.

Nos, ez a tevékenység amellett, hogy vidám délutánokat biztosít a gyerekek számára (haverok, buli, betétdíjas ásványvíz), valójában a pedagógusok által nagyszerűen kiaknázható környezeti nevelési lehetőség is. Komolyabb szemléletformáló eredmény akkor érhető el vele, ha a diákok nem csak magát a papírgyűjtést tekintik feladatnak, hanem azt megelőzően beszélgetés, kutatómunka, szerepjáték, rajzolás, tematikus faliújság készítés, cikkírás az iskolai újságban, stb. formájában találkoznak a papírgyártásból és -használatból eredő környezeti problémákkal (fakitermelés, gyártásból adódó szennyeződés, fokozódó igény a papírkészletek iránt, hulladékképződés). És ami talán még ennél is fontosabb: ha a papírgyűjtés befejeztével kezükbe foghatnak hulladékpapírból készült termékeket, akkor teljessé válhat számukra a kör, azaz elejétől a végéig megismerik a papír sorsát hulladékká válás előtt és  feldolgozás esetén  után.

Ehhez nyújt most jó segítséget a Szentendrei Papírgyár, mely  megfelelő feltételek biztosítása mellett  ismét nyitott az újrapapír alapanyagú füzetek gyártására. Idén február óta lehetőséget biztosítanak újrahasznosított papírból készült füzetek és jegyzettömbök rendelésére, de a gyártást csak abban az esetben tudják majd beindítani, ha tételenként (füzet fajtánként) összesen minimum 5000 darabos megrendelést kapnak. A felkérések már érkeznek a gyárhoz, de minél több intézmény, szervezet, iroda adja le saját igényét, annál hamarabb adódik össze az ötezres darabszám, és annál hamarabb foghatnak hozzá a füzetek elkészítéséhez. Aki tehát fontosnak érzi és teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez!

(További információk: Ónódy Miklós telefon: 06-1-351-65-74)

***

Jelenleg a következő termékek megrendelésére van lehetőség:

  • 140x210 mm-es 32 lapos vonalas füzet, ára: bruttó 69 Ft/db
  • 140x210 mm-es 32 lapos négyzethálós füzet, ára: bruttó 69 Ft/db
  • A/4-es 32 lapos vonalas füzet, ára: bruttó 125 Ft/db
  • A/4-es 32 lapos négyzethálós füzet, ára: bruttó 125 Ft/db
  • 11x11 cm-es 5 cm magas írótömb, ára: bruttó 37,50 Ft/db

    A füzeteket 25 darabos csomagokban lehet megrendelni. A rendeléseket a következő címre várják:
    LEVÉLBEN: Szentendrei Papírgyár Rt. Budapesti Képviselet; Ónódy Miklós képviseletvezető részére, 1071 Budapest, Damjanich u. 42. fszt. 1.
    FAXON: 06-1-351-65-75