Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Re-cycling használtkerékpár-gyűjtés

  • 2018. december 04.
  • CsViki

A WeLoveCycling kétkerekű magazin a Budapest Bike Maffiával és a Treciklivel közösen közösségi kampányt indított, hogy a jövőben még többen tekerhessenek Magyarország bringás útvonalain. A kampány 2018. december 20-áig tart.

Ha belegondolunk, egy ilyen közösségi kerékpárgyűjtés több szempontból is jó célt is szolgál. 

Egyfelől ismét használatba kerülnek a háztartásokban elfekvő, feleslegessé vált, porosodó bringák, azaz nem végzik előbb-utóbb lomtalanításban, szemétlerakón, vagy jobb esetben anyagában történő hasznosításra leadott fémhulladékként. Másfelől ennek a megoldásnak köszönhetően olyanok is kerékpárhoz juthatnak, akiknek nincs lehetőségük saját bicajt vásárolni. Utóbbiak közt bizony sok olyan gyerek és felnőtt is akad, akiknek ez a közlekedési eszköz komoly segítséget jelenthet a hétköznapi mobilitás terén, azaz - autó, buszjárat vagy más tömegközlekedési eszköz híján - egyszerűbb és könnyebb lesz eljutniuk úti céljukhoz. 

 

Hogyan segíthetsz ebben Te? 

Juttasd el a pincében, garázsban, munkahelyi tárolóban (vagy szüleidnél?) porosodó felnőtt és gyerek kerékpárokat a legközelebbi gyűjtőpontra! A gyűjtőpontok országszerte több városban is megtalálhatóak. A ledott bringákat a szervezők összeszedik és szervízbe viszik felújításra. Ezt követően az elkészült darabokat becsomagolják és elviszik a rászorulóknak, hogy a következő szezon elején már ők is kerékpárra pattanhassanak – sokan életükben először.

 

Mire figyeljetek?

A lelkes és elkötelezett szervezők munkáját úgy segítheted, hogy elrozsdásodott, 20 évnél idősebb, illetve rossz minőségű kerékpárokat nem adsz le a gyűjtőpontokon, mert ezekkel még a kampányban résztvevő szerelők sem tudnak csodát tenni!

 

Meddig tart a gyűjtés?

A gyűjtés 2018. december 20-áig tart! 

 

Itt a nagyszerű alkalom arra, hogy egy igazán jó ügy részese legyél! Ha szeretnél segíteni, vidd hírét a kampánynak és nézz körül a garázsban, hátha Te is fel tudsz ajánlani egy kétkerekűt karácsonyra! 

 

További információk és a gyűjtőpontok térképe a szervezők weboldalán  érhető el. 

 

Forrás: zoldbolt.hu