Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre népszerűbbek a garázsvásárok

  • 2011. október 13.
  • Molnár András
Szerző: 
Molnár András

Amerikai filmekből jól ismert jelenség a Garázsvásár: ez az, amikor kocsibeállónkhoz asztalokra pakolva mindenféle hasznos, számunkra már felesleges cikket megpróbálunk aprópénzre váltani. Az ilyen mini bolhapiacok hazánkban még kevésbé szokványosak - de egyre népszerűbbek!

A Juci Világa design blogoldal október elején szervezett garázsvásárára az érdeklődés a rendezők szerint minden várakozást felülmúlt. "Rengetegen jöttek, gyakorlatilag folyamatos volt a forgalom, és mindannyian nagyon sok mindent értékesítettünk - a spagettimérőtől az olajfestményen át a régi könyvekig, játékokig, gyerekruhákig, magassarkúkig, csaptelepig, kávéfőzőig, ékszerekig, lekvárokig és egyebekig." - olvasható az esemény beszámolójában.

Életkép egy garázsvásáron. Forrás: Juci világa

A garázsvásárok számos országban nagy népszerűségnek örvendenek. Az ilyen módon megvalósuló lomtalanítás nem csak aprópénzhez juttathatja a résztvevőket, de garantálja a tárgyak újrahasználatát és rendezettebb utcaképet hagy magaután. A kialakuló beszélgetések pedig tovább erősíthetik a helyi közösségeket, ami - sok egyéb mellett - az eszközök megosztásához, kölcsönös használatához vezethet. Az ilyen kis bolhapiacok fontos elemei lehetnek egy városrész vagy egy község közösségi életének és aktívan tesz a hulladékmegelőzésért.

A garázsvásárok népszerűsítésére egyébként facebook oldal is létrejött: az aktuális garázsvásárokról a facebook.com/garazsvasarok oldalon értesülhetünk.