THE TRUE COST (A VALÓDI ÁR) - Filmvetítés a Habitat Kreatív Központban

Időpont: 
csütörtök, 2024, március 21 - 17:00 - 18:40
Helyszín: 
Habitat Kreatív Központ (Margit krt. 26.)

A Hegyvidéki Zöld Kör, a Kétker Közösségi Alapítvány és a KörTér önkéntes  szervezésében a Budai Ökofilmklubban vetítsére kerül a THE TRUE COST (A VALÓDI ÁR) című dokumentumfilm 2024. március 21-én, csütörtökön 17.00-kor a Habitat Kreatív Központban (Margit krt. 26.). 

„Ez egy történet a mohóságról és félelemről. Hatalomról és szegénységről. Amit felfedeztem, az örökre megváltoztatta azt, ahogyan az általam viselt ruhákról gondolkodom és azt remélem, hogy önökkel is ugyanez fog történni.” –  mondta Andrew Morgan rendező a filmről.

 

Ez a film egy olyan világot mutat be, amit eddig talán nem ismertünk, vagy nem szívesen vettünk róla tudomást. A mérhetetlen és sokszor visszafordíthatatlan környezetkárosítás, az embertelen munkakörülmények és kizsákmányolás, a könnyek és gyötrelmek, a túlfogyasztás egyik szimbólumának tekinthető fast fashion színfalak mögötti világát.

 

A vetítés 90 perc, ezt követően Gózon Eszter stylisttal, Vízkelety Lászlóval, az E-cherry adománybolt-hálózat szakmai vezetőjével és Majoros Andrással, a Vinted munkatársával beszélgetünk a fenntartható divatról és öltözködésről, arról, hogyan vonhatjuk ki magunkat a divatipari cégek bűvköréből és természetesen azokról alternatívákról, amelyek segítségével észszerűen tudjuk frissíteni ruhásszekrényünket.

 

Vidd el barátodat, párodat és regisztráljatok, hogy biztos legyen helyetek:  A helyszín befogadó kapacitása 50 fő, ezért ha esetleg mégse tudsz majd jönni, kérlek, mindenképp jelezd a [email protected] címre!

 

banner

További információ: 
https://www.facebook.com/events/1125054538623407